Over Kathedraal La Seu

Kathedraal La Seu is één van de beroemdste bouwwerken van Mallorca en de gigantische kathedraal van de hoofdstad Palma de Mallorca. De kathedraal ligt op een verhoging direct aan de Middellandse Zee en heeft daarmee een unieke ligging. De buitenkant is in Catalaans Gotische stijl gebouwd, maar ook van binnen is het bouwwerk uniek. Antoni Gaudí heeft het binnenwerk in de negentiende Eeuw voor een deel gerestaureerd, waardoor het een uniek bouwwerk geworden is.

Over Kathedraal La Seu

Kathedraal La Seu wordt eigenlijk zo door de lokale bevolking genoemd. Officieel heet de kathedraal Santa Maria van Palma. De bouw begon in de 13e Eeuw en heeft in totaal 300 jaar geduurd voor het gebouw af was. De kathedraal is voornamelijk gebouwd uit grote zandsteen blokken. In de 19e Eeuw was de kathedraal flink beschadigd door een aardbeving. Er werd besloten de kathedraal te renoveren onder begeleiding van Antoni Gaudí. Hij nam voornamelijk het binnenwerk onderhanden en hier zie je overeenkomsten met de beroemde La Sagrada Familia.

Antoni Gaudí was niet de enige beroemde kunstenaar die aan de kathedraal gewerkt heeft. Miquel Barceló mocht de Petruskapel aankleden. Hij heeft de wanden aangekleed met 300 m2 aan keramiek. In keramiek wordt een voorstelling uit de Bijbel vertoont. Verschillende bezoekers vonden dit eigenlijk nog indrukwekkender dan de renovaties van Gaudí.

Als je Kathedraal Le Seu gaat bezoeken is het slim om tijdens de ochtendzon langs te komen. De kathedraal heeft namelijk een bijzonder lichtspel. Door de gebrandschilderde ramen weerspiegelt het tafereel zich op de wanden. Dit is absoluut bijzonder om gezien te hebben. Hou er wel rekening mee dat je niet de enige bent die langskomt tijdens deze periode.

Openingstijden

Kathedraal Le Seu is van maandag tot en met vrijdag geopend. In het weekend is de kathedraal niet geopend voor publiek. De kerk is van 10.00 tot 16.00 geopend in de zomer en in de winter tot 15.00.

Tickets en prijzen

Het is mogelijk om naar binnen te gaan en hiervoor heb je een ticket nodig. Je kan een ticket bij de kassa kopen of vooraf. De toegangsprijs is 4 euro voor volwassen en kinderen tot 10 jaar mogen gratis naar binnen. Hou er rekening mee dat je wel gepaste kleding moet dragen om naar binnen te gaan. Dit betekent dat badkleding en korte broeken niet zijn toegestaan.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Kathedraal La Seu Ervaringen