Over Es Trenc

Eén van de beroemdste stranden op Mallorca is Playa de Es Trenc. In tegenstelling tot de meeste stranden op het eiland is deze nog ongerept. Je kan hier van een 2 kilometer lang zandstrand genieten zonder massatoerisme. Het is daarom niet voor niets het mooiste strand van Mallorca. Vanwege de schitterende natuur die hier echt tot z’n recht komt denk je bijna dat je op de Caraïben verblijft in plaats van Mallorca. Kortom dit strand is zeker weten een aanrader om te bezoeken tijdens je verblijf op het eiland.

Over Playa de Es Trenc

Playa de Es Trenc ligt tussen de twee badplaatsen Colònia de Sant Jordi en Ses Covetes in. Rond het strand vindt je geen uitgestrekte boulevard en drukte. Je vindt er voornamelijk een schitterende natuur. Direct achter het witte zandstrand vindt je een pijnbomenbos. Daarachter liggen de beroemde zoutvlaktes van Mallorca. Hier wordt het beste zout van Europa gewonnen volgens de kenners. Mocht je van plan zijn de zoutvlaktes te bezoeken, dan kan je dit combineren met Playa de Es Trenc. Vergeet alleen niet je badkleding mee te nemen want het is zeker weten de moeite waard om hier te zwemmen.

De zee bij dit strand is vrij ondiep waardoor het ook perfect is om met de kinderen te bezoeken. Samen met de kids kan je vrij ver de zee inlopen zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze niet meer kunnen staan.

Ondanks dat je hier nog geen massatoerisme vindt zijn er wel voldoende faciliteiten. Je kan bijvoorbeeld ligbedden en parasols huren. Het is zelfs mogelijk om in het hoogseizoen excursies te boeken zoals snorkelen onder begeleiding of het huren van materialen voor watersport.

Er zijn ook een paar traditionele strandbars langs de kust te vinden. Je kan hier genieten van voornamelijk verse gerechten en een hoge kwaliteit eten.

De beste manier om het strand te bereiken is met de auto. Vanuit de moerassen en zoutvlaktes van Salobrar de Campos staan borden aangegeven met het strand. Via een slingerweg die op het einde bestaat uit kiezelstenen kan je het strand bereiken. Aan het einde vindt je een grote parkeerplaats waar je de auto neer kan zetten tot 9 uur s’avonds. Vanaf de parkeerplaat is het vijf minuten lopen naar het strand.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Es Trenc Ervaringen