Over Caló des Moro

Op 6 kilometer van de plaats Santanyi vindt je de badplaats Caló des Moro. Het strand is door de lokale bevolking eigenlijk een beetje verstopt voor toeristen. Dit is gedaan om het niet aan te laten tasten door massa toerisme. Ondanks dat er borden privé staan is de weg gewoon openbaar en kan je dit prachtige strand ontdekken.

Over Caló des Moro

Caló des Moro bestaat uit een vrij diepe baai. Rondom de baai vindt je steile kliffen met pijnbomen erop. Dit zorgt voor een prachtig plaatje helemaal in combinatie met glashelder turquoise water. De meeste bezoekers vinden het geweldig om vanaf de kliffen in het water te springen. Het strand zelf is vrij klein en slechts 40 meter breed. Toch is het één van de mooiste stranden die je tegenkomt op Mallorca.

Caló des Moro was vroeger de geheime tip van Mallorca. Het strand was bij de meeste toeristen niet bekend. Helaas heeft het internet dit veranderd en halen de borden van de lokale bevolking nog maar weinig uit. Als je een plekje op het strand in het hoogseizoen wilt bemachtigen moet je er vroeg bij zijn. Het wordt zelfs afgeraden om in het weekend te gaan omdat de lokale bevolking er dan ook naartoe gaat.

Caló des Moro is perfect om te snorkelen, maar ligt erg afgelegen. Dit betekent dat er geen restaurants of faciliteiten zijn. De meeste toeristen komen er naartoe om te genieten van de prachtige natuur en om te snorkelen. De dichtstbijzijnde hotels en restaurants vindt je in Cala Santanyi op 6 km van dit strand.

Caló des Moro kan je het beste bereiken met de auto. Ondanks de borden met privé gebied is het mogelijk om tot aan het strand te rijden met de auto.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Caló des Moro Ervaringen