Over Borobudur

Borobudur is de grootste boeddhistische tempel ter wereld. Gelegen vlakbij Merapi, de meeste actieve vulkaan van Indonesië tussen de bomen en maisvelden. Zowel het uitzicht als de zonsopkomst zijn hier prachtig en alleen daarom is de tempel al een bezoekje waard!

Over Borobudur

Opgebouwd uit meer dan 2 miljoen blokken steen en gelegen tussen de bomen en maisvelden. Met een afmeting van 118 bij 118 is dit de groot Boeddhistische tempel ter wereld. Het bestaat uit negen verdiepingen waarvan zes vierkant en drie rond zijn. Op elke verdieping staan verschillende stupa’s welke allemaal de centrale stupa op de bovenste verdieping gebouwd.

Tussen 750 en 850 zou de tempel gebouwd zijn en draagt de prachtige naam “Boeddhistische tempel op de berg”. De tempel is die jaren dan ook vooral gebouwd als uiting van hen cultuur en geloof. Na een vulkaanuitbarsting ergens tussen 928 en 1006 besloot de koning de hoofdstad van het eiland te verplaatsen waarna de tempel in verlaten werd en in verval kwam. Zeker nadat de Islam zijn intreden deed, kwam de tempel in vergetelheid. In 1811 kwam Java onder Brits bestuur en toenmalige gouverneur had grote belangstelling voor de geschiedenis van het eiland. Pas in 1814 werd Borobudur ontdekt na een tip van lokale bevolking dat er diep in de jungle een monument zou liggen. Uiteindelijk is het de Nederlandse Ingenieur Hermann Cornelius die de tempel ontdekt en met meer dan 200 mensen vrij maakt van alle aardige, begroeiingen en as. Pas in 1835 werd de totale opgraving afgerond. Dit had vooral te maken door het gevaar van instortingen van gallerijen.

Hierna volgde in 1907 en 1973 nog grote restauratie werkzaamheden waarna de tempel vanaf 1991 op de UNESCO werelderfgoedlijst kwam te staan.

Houd er rekening mee dat de tempel er druk bezocht kan zijn. De tempel is zowel bij inwoners als toeristen erg populair en dit zorgt soms voor erg drukke dagen. Wil je het wat rustiger hebben dan raden wij je aan om de tempel in de ochtend te bezoeken.

Borobudur tickets & prijzen

Net zoals meerdere bezienswaardigheden in Azië is Borobudur voor toeristen duurder als de lokale bevolking. Je kan kiezen uit twee soort tickets, namelijk een tickets vanaf 04:30 uur en na 06:00 uur. De zon gaat al vroeg op dus wil je de zon zien opkomen dan is de tickets vanaf 04:30 nodig en deze is ook het duurste. Je betaald hier ongeveer €27,00 terwijl de andere ticket je €19,50 kost.

Borobudur openingstijden

De beste tijd om de tempel te bezoeken is tussen 06:00 en 08:00. Je bent dan alle tourbussen en grote groepen voor waardoor je in rust kan genieten van het prachtig uitzicht. Borobudur is dageliljks geopend vanaf 06:00 t/m 17:00 uur. Let op dat als je naar binnen gaat je de juiste kleding draagt. Bedekte schouders en bedekte blote benen (sarong)

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Borobudur Ervaringen