Over Tower of London

Eén van de oudste gebouwen in de stad is de Tower of London. Het kasteel werd in 1087 gebouwd in opdracht van Willem de Veroveraar. Het kasteel moest de inwoners van het oude London beschermen tegen veroveraars. In 1087 werd het kasteel The White Tower genoemd doordat het kasteel volledig van wit kalksteen gemaakt was. Pas jaren later werd het kasteel verder uitgebreid tot het kasteel dat we vandaag de dag kennen door koning Richard Leeuwenhart. In het kasteel is één van de belangrijkste musea in de stad te vinden met o.a. de Britse kroonjuwelen.

Over Tower of London

De Tower of London werd voor het laatst als woonpaleis gebruikt tot 1625. Daarna werd het paleis een gevangenis voor hoog geplaatste gevangenen. Koning Elizabeth I werd bijvoorbeeld door haar zus Maria Tudor hier gevangen gezet. Naast hoog geplaatste gevangenen werden er executies uitgevoerd op hooggeplaatste gevangenen. Terwijl de laaggeplaatste gevangen een openbare executie in de stad kregen. Na de tweede wereldoorlog werd besloten het kasteel niet meer als gevangenis te gebruiken. Het kasteel werd omgebouwd tot een museum.

In het museum binnen het kasteel vindt je wapens, harnassen uit de afgelopen eeuwen. Je vindt er ook nagemaakte kamers uit de afgelopen eeuwen. Het is ook een aanrader om een gratis rondleiding te volgen. Elk uur vertrekt een gratis rondleiding door het gebouw. Je hoort tijdens je rondleiding de soms tragische verhalen over de gevangenen in het kasteel. Het gebouw heeft namelijk een interessante geschiedenis en het is de moeite waard om hier meer over te horen.

Het absolute hoogtepunt van je rondleiding door de Tower of London zijn natuurlijk de kroonjuwelen. De kroonjuwelen zijn sinds 1994 in het museum gevestigd. Ze liggen in een aparte vleugel van het kasteel en deze vleugel wordt de Jewel House genoemd. De rijke collectie bevat in totaal alle stukken bij elkaar 24.000 edelstenen. Regelmatig mogen de leden van het koninklijk huis juwelen uit deze collectie lenen om te dragen tijdens belangrijke ceremonies.

Tower of London ligt vrij centraal in de stad en is prima te bereiken met de metro. Je kan het beste de District of Circle lijn nemen en uitstappen bij het metrostation Tower Hill Station. Dit station ligt op slechts vijf minuten lopen van de Tower of London.

Openingstijden

Van 1 maart tot en met 31 oktober is de Tower of London op dinsdag tot en met zaterdag geopend van 09.00 tot 17.30. Op zondag en maandag van 10.00 tot 17.30. Om 17.00 mag de laatste naar binnen. In de winter van 1 november tot 29 februari is de Tower of London van dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 tot 16.30 geopend. Van zondag tot en met maandag van 10.00 tot 16.30. Om 16.30 mag de laatste naar binnen. Op 24, 26 december en 1 januari is de Tower of London gesloten.

Tickets en prijzen

De Tower of London behoor tot één van de populairste bezienswaardigheden in de stad. We adviseren om je tickets daarom vooraf online te kopen om niet mis te grijpen. Tickets kosten € 28 per persoon. Kinderen tussen 5 en 16 jaar betalen

€ 13 en kinderen tot 5 jaar mogen onder begeleiding van een volwassenen gratis naar binnen.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Tower of London Ervaringen