St. Paul’s Cathedral

St. Paul’s Cathedral
  • Londen
  • Londen

Over St. Paul’s Cathedral

Eén van de meest indrukwekkende kerken in de stad is St. Paul’s Cathedral. De kerk heeft een prachtige koepel en is de grootste kathedraal van de stad en één van de grootste in Noord-Europa. De kathedraal werd in 1675 gebouwd en in 1710 voltooid. Op de huidige locatie stonden ooit vier kerken die samen tot één gemaakt zijn. Het is zeker weten de moeite waard om de kerk zowel van binnen als van buiten te bewonderen.

Over St. Paul’s Cathedral

Met een hoogte van 111 meter behoort de kathedraal tot de op één na hoogste ter wereld. Dit komt door de koepel die 65.000 ton weegt en steunt op acht pilaren. Het is mogelijk om naar de top van de koepel te gaan. Je moet er alleen wel even flink voor klimmen. De koepel is te bereiken via een trap met 528 reden. Bovenin wordt je beloond met een prachtig uitzicht over de skyline van Londen. Vroeger was de kerk één van de hoogste gebouwen van de stad helaas is dit niet meer zo waardoor er nog wel een aantal flats er bovenuit steken.

Onder kathedraal is een crypte waarin een aantal beroemde Engelsen begraven liggen. Een aantal bekende graven zijn die van Winston Churchill, admiraal Nelson en dichter John Wellington.

St. Paul’s Cathedral is vooral wereldberoemd geworden doordat de koninklijke familie hier een aantal belangrijke gebeurtenissen viert. Het huwelijk van Diana en Charles werd bijvoorbeeld hier gevierd en de verjaardag van Elizabeth wordt hier regelmatig gevierd.

Als je binnen bent kan je ook naar de Oculus. Dit is een 270 graden film waarin je de bouw van het St. Paul’s Cathedral letterlijk kan ervaren. Met je entreebewijs van de kerk kan je gratis naar deze award winning film.

Elke dag wordt er in de kerk ook een gratis rondleiding in het Engels georganiseerd. Het is een aanrader om met de rondleiding mee te gaan. Tijdens de rondleiding kom je langs plekken in de kerk die niet toegankelijk zijn voor het publiek. De rondleidingen worden gegeven om 10.00, 11.00, 13.00 en 14.00 en duurt 90 minuten. Soms worden er in de kerk activiteiten of evenementen georganiseerd. Hou er rekening mee dat de rondleiding dan op een ander tijdstip gegeven kan worden. Je kan het actuele rooster bij de kerk zelf vinden.

Openingstijden

De kerk is van maandag tot en met zaterdag geopend van 08.30 tot 16.30. Op zondag is de kerk alleen geopend voor leden van de kerk. Het is dan niet mogelijk om de kerk te bezoeken. Het is ook niet mogelijk om de kerk te bezoeken tijdens kerkelijke activiteiten.

Tickets en prijzen

Een ticket voor volwassenen kost 19 euro en voor kinderen tot en met 17 jaar 9 euro. Kinderen tot 6 jaar mogen met een volwassenen gratis mee naar binnen. Bij de entree zit de gratis tour inbegrepen. Ben je buiten deze tijden bij de kerk? Dan kan je een gratis audiotour volgen. Hou er wel rekening mee dat fotograferen en filmen in de kerk verboden is.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

St. Paul’s Cathedral Ervaringen