Palace of Westminster

Palace of Westminster
  • Londen

Over Palace of Westminster

Palace of Westminster ligt aan de oever van de Thames en staat ook wel bekend als de Houses of Parlement. In dit prachtige gotische gebouw is namelijk het Britse lagerhuis en hogerhuis gevestigd. Dit is vergelijkbaar met de eerste en tweede kamer van Nederland. Een belangrijk onderdeel van het paleis is de Big Ben. Vaak wordt de klokkentoren als los gezien, maar de toren zit eigenlijk aan de Palace of Westminster vast. Het is een enorm complex en één van de belangrijkste gebouwen in de stad.

Over Palace of Westminster

Palace of Westminster is in de elfde eeuw gebouwd en was het nieuwe paleis voor de Koninklijke familie. In 1512 werd het paleis bijna volledig verwoest door een grote brand. Na de grote brand werd het paleis opnieuw gebouwd. Na de brand kreeg het paleis ook een nieuwe functie en werd het een gerechtsgebouw. In 1834 brak er opnieuw brand uit en werd alles voor de tweede keer verwoest en weer opnieuw opgebouwd. Na 1834 werd het gebouw opgebouwd zoals we het vandaag de dag kennen.

Het gebouw zelf is gigantisch en bestaat uit 1.000 kamers, 11 binnenplaatsen en drie kilometer aan gangen. Het gebouw heeft drie torens waarvan de Victoria Tower (Big Ben) de hoogste is. Eigenlijk kan je het gebouw het beste vanaf de voorgevel bewonderen. Hier is het gebouw prachtig afgewerkt met mini torentjes en sierwerk. Vanaf de Westminster Bridge aan de overkant van de Big Ben heb je hierop het mooiste uitzicht.

Het is ook mogelijk om Palace of Westminster van binnen te bezoeken tijdens een rondleiding. Je krijgt hierbij een gedeelte van het paleis te zien. De rondleiding concentreert zich voornamelijk rond het oudste gedeelte van het paleis. Je vindt hier ook de mooiste zalen van Europa. Zo mag je o.a. een kijkje nemen bij de House of Commons, House of Lords en de koninklijke kleedkamers.

Het is mogelijk om een rondleiding door Palace of Westminster te combineren met het naastgelegen Westminster Abbey. Als je beide rondleidingen boekt krijg je in totaal 4 uur lang een gids die je deze gebouwen van binnen laat zien.

Openingstijden

Het is alleen mogelijk om een bezoek te brengen aan Palace of Westminster tijdens een rondleiding. De rondleiding vindt van juli tot oktober elke dag plaats. De rest van het jaar kan je alleen op zaterdag een rondleiding boeken. De rondleiding duurt 75 minuten. Je dient vooraf een tijd te reserveren voor de rondleiding. De rondleidingen worden op basis van beschikbaarheid gegeven en kunnen dus ter plaatsen volledig volgeboekt zijn.

Tickets en prijzen

Een rondleiding van 75 minuten kost € 30 voor volwassenen. Kinderen van 16 tot 18 en studenten betalen € 25 en kinderen van 5 tot 15 betalen € 14. Kinderen tot 5 jaar zijn onder begeleiding van een volwassenen gratis.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Palace of Westminster Ervaringen