Over London Eye

De London Eye is een gigantisch reuzenrad en werd gebouwd ter eren van het millennium. Bij de opening op 31 december 1999 was het reuzenrad de grootste ter wereld. Inmiddels zijn er een aantal grotere reuzenraderen gebouwd, maar nog steeds is de London Eye een icoon voor de stad. Vanuit het reuzenrad heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het reuzenrad is schuin tegenover Westminster Palace en de Big Ben gebouwd aan de rivier de Thames. Stapje voor stapje ga je in het reuzenrad steeds hoger, waardoor je elke keer weer meer van het uitzicht kan genieten.

Over London Eye

In opdracht van de Merlin Entertainment Group werd de London Eye gebouwd. De onderdelen kwamen uit verschillende delen van Europa. Op 31 december 1999 werd het reuzenrad feestelijk geopend, maar uiteindelijk mocht het publiek pas in maart 2000 voor het eerst een ritje maken vanwege technische problemen.

Het uitzicht vanaf de London Eye is fenomenaal. Het reuzenrad heeft een hoogte van 135 meter en behoort daarmee tot de drie hoogste gebouwen van de stad. Vanaf het hoogste punt kan je bij helder weer 40 km ver kijken. Je ziet vanaf het hoogste punt de drie luchthavens, zeven graafschappen, 36 bruggen en dertien verschillende voetbalstadions. Uiteraard kan je ook een aantal bekende bezienswaardigheden spotten. In de gondels zit een plattegrond waarop je precies kan zien waar wat ligt. Handig als je de weg even kwijt bent vanuit de lucht.

Het reuzenrad heeft in totaal 32 gesloten cabines gemaakt van glas, zodat je alle bezienswaardigheden goed kan zien. Er kunnen maximaal 25 personen per cabine een rondje maken. Het rondje duurt in totaal een paar minuten. Het rad draait vrij langzaam en stopt niet om passagiers in en uit te laten stappen. Doordat het rad vrij langzaam en stabiel draait is het niet eng om erin te zitten. De gesloten cabines zorgen ervoor dat je geen last hebt van de wisselende weersomstandigheden in Londen.

De eenvoudigste manier om de London Eye te bereiken is met de metro. Waterloo is het dichtstbijzijnde metrostation en vanaf hier is het ongeveer vijf minuten lopen naar het reuzenrad. Vanaf Waterloo Station kan je het beste de borden richting South Bank volgen. Je loopt dan vanzelf tegen de London Eye aan. Het is ook mogelijk om bij het metrostation Westminster uit te stappen. Deze ligt aan de overkant van de Thames tegenover de London Eye. Via de brug kan je naar de London Eye wandelen.

Openingstijden

De London Eye is elke dag geopend behalve op eerste kerstdag en tijdens de jaarlijkse onderhoudsperiode. De jaarlijkse onderhoudsperiode is meestal de tweede en derde week van januari. Van 1 september tot 4 april is de London Eye geopend vanaf 10.00 tot 20.30 en vanaf 5 april tot 31 augustus van 10.00 tot 21.00. Check voor de actuele openingstijden altijd even de website. Er zijn altijd uitzonderingen waarbij de openingstijden anders zijn.

Tickets & prijzen

Het wordt aangeraden om vooraf je tickets online te reserveren. Op drukke dagen zijn de kaartjes aan de deur vaak uitverkocht. Je reserveert een ritje in de reuzenrad om een specifieke tijd die je online aangeeft tijdens het boeken. De

standaard kaartjes kosten € 32 per persoon en kinderen onder de 2 jaar zijn gratis. Je krijgt een tijdblok waarin je in de rij kan staan voor de reuzenrad. Op drukke dagen sta je soms nog 2,5 uur in de rij. Ga je op een drukke dag naar Londen? Dan kan je een Fast Lane ticket reserveren. Je bespaart hiermee flink wat tijd, maar een kaartje kost nu 41 euro per persoon.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

London Eye Ervaringen