Over Buckingham Palace

Eén van de meest bezochte bezienswaardigheden in London is Buckingham Palace. Dit is namelijk het paleis en de officiële residentie van de Koningin van Engeland. Elk jaar komen er miljoenen toeristen naar het paleis toe in de hoop iemand van het koninklijkhuis te zien of de wisseling van de wacht te bewonderen. Aan de vlaggenstok kan je zien of de koningin thuis is. Als ze thuis is zie je de koninklijke vlag en anders de Union Jack. Het is natuurlijk zeker een aanrader om tijdens je verblijf in London zelf een bezoek te brengen aan Buckingham Palace.

Over Buckingham Palace

De bouw van Buckingham Palace begon in 1703 door John Sheffield hij was de hertog van Buckingham. Sinds 1837 woont de koninklijke familie in het paleis. Koningin Victoria was de eerste monarch die permanent in het paleis ging wonen. De afgelopen jaren is het paleis vooral van binnen regelmatig gerenoveerd en verbouwd. In totaal zijn er 775 kamers en 78 badkamers in het paleis. Het paleis heeft ook een gigantische achtertuin van 40 hectare.

In het paleis is een kapel te vinden, dokterskabinet en een zwembad. Speciaal voor het personeel is er ook een apart restaurant. De balzaal is de grootste zaal in het paleis met 33,6 x 18 x 13,5 meter. Hier worden de officiële staatsdiners gegeven. Bijvoorbeeld als er een staatshoofd uit een ander land op bezoek komt. Staatshoofden overnachten ook in het paleis in aparte suites binnen het paleis.

Normaal gesproken is Buckingham Palace gesloten voor het publiek. Vanaf 30 juli tot en met 25 september zijn 19 vertrekken in het paleis geopend voor het publiek. Er wordt dagelijks een rondleiding gegeven tijdens deze data. In deze periode is er geen plechtigheid in het paleis en is de familie zelf op vakantie. Ze verblijven in deze periode in hun kasteel in Schotland. Een rondleiding door het paleis duurt gemiddeld 2 tot 2,5 uur.

De Queen’s Gallery net buiten het paleis is overigens wel het hele jaar door te bezoeken. Je vindt hier de kunstverzameling van de koningin. Je vindt hier werken van o.a. Vermeer, Rembrandt en Rubens. Het is zeker de moeite waard om hier langs te gaan als kunstliefhebber.

Daarnaast zijn de koninklijke stallen het hele jaar door te bezoeken. Je vindt hier de collectie met staatskoetsen. Je ziet hier o.a. de glazen koets die gebruikt werd bij het huwelijk van Prince William en Catherine Middleton.

De meeste toeristen komen ook naar het paleis voor de wisseling van de wacht. Van april tot en met juli wordt om 11.30 de wisseling van de wacht gehouden. Dit is een ceremonie van 30 minuten inclusief blaasorkest. Het is zeker slim om hier op tijd bij te zijn want er komen altijd een hoop mensen op af.

De snelste manier om naar Buckingham Palace te reizen is met de metro. Er is een halte bij St. James Park, Hyde Park Corner en Green Park. Vanuit hier kan je direct naar het paleis lopen.

Openingstijden

Tijdens de zomeropening is het paleis geopend van 09.15 tot 19.45. De laatste rondleiding begint om 17.15. In de maand september is het paleis geopend van 09.15 tot 18.45 en begint de laatste rondleiding om 16.15. De Queen’s Gallery is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 en de Royal Mews van 10.00 tot 17.00.

Tickets & prijzen

Wil je een rondleiding door Buckingham Palace? Reserveer dan een paar maanden van te voren je rondleiding. Er zijn beperkte plekken en het is vrijwel altijd uitverkocht. Een rondleiding kost omgerekend € 30 per persoon. De Queens Gallery € 14 en de Royal Mews € 11 euro. Er zijn speciale tarieven voor kinderen.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Buckingham Palace Ervaringen