Over Knossós

Als je op Kreta verblijft en je houdt van archeologische opgravingen dan mag je Knossos zeker niet overslaan. Vroeger moest hier het Paleis van Koning Minos staan terwijl andere ook beweren dat het een tempel geweest moest zijn. Vandaag de dag kan je alle opgravingen en voorwerpen uit deze tijd bewonderen op deze bijzondere plek.

Prijsvrij Kreta banner

Over Knossos

De opgravingen komen uit de Minoïsche tijd, wat ongeveer 4000 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Het is de belangrijkste archeologische vondst op het eiland en de paleisstad moest zijn gebouwd tussen 1700 en 1400 voor Christus. Uiteindelijk is het pas in de vorige eeuw opgegraven waarna belangrijke vondsten naar het Archeologische museum werden in Heraklion gebracht.

Oorspronkelijk heeft er voor het paleis waarvan nu de stukken te vinden zijn een andere paleis gestaan. Dit is door een aardbeving verwoest waarna er het 22 hectare grote paleis werd gebouwd waarvan vandaag de dag de reststukken van te zien is. Het paleis en de rest van de beschaving moet zijn verwoest door een tsunami welke werd veroorzaak door een vulkaanuitbarsting op het eiland Santorini. Hiermee kwam ook een eind aan de glorieuse tijd van de Minoïsche beschaving.

Jarenlang dachten veel mensen dat Knossos een mythen was. In 1878 onder de archeloog Minas werden wel wat voorraadkamers en kruiken gevonden, maar het echte grote werk bleeft bedolven onder puin. Uiteindelijk toen een Brit genaamd Evans het in 1900 in handen kreeg, werden de echte opgravingen van het paleis gestart. De opgravingen duurde t/m 1931 en in deze periode liet hij ook delen van het paleis herbouwen. Op de manier van herbouwen zijn verschillende meningen, omdat Evans deed wat hij vermoedde. Echte studie heeft hij hier nooit naar gedaan waardoor er toch wat kritiek is.

Vandaag de dag kan je overblijfselen van het paleis en de herbouw ervan bewonderen. Tevens is een bezoek aan het museum in Harklion zeker een aanrader waar de belangrijkste vondsten te vinden zijn.

Opgraving in Knossos op Kreta

Opgraving in Knossos op Kreta

Tickets & prijzen

De opgravingen zijn te bezoeken vanaf €14 p.p en kinderen onder de 18 jaar zijn gratis. Wil je ook het museum bezoeken dan kan je een combinatieticket kopen welke voor slechts €1 extra dan te bezoeken is.

Openingstijden

In de zomermaanden kan je hier van 08:00 t/m 20:00 uur de prachtige opgravingen bewonderen. In de winter ben je welkom t/m 17:00 uur.

Prijsvrij Kreta banner

Volgens onze gasten

Knossós Ervaringen