Over Elafonissi Beach

Elafonissi Beach behoort tot één van de mooiste stranden van het Griekse eiland Kreta. Het strand ligt aan de zuidwestkust van het eiland en bestaat uit fijn zand en beschikt over een prachtige heldere zee. Hierdoor is het strand ongelofelijk in trek bij toeristen en kan het in het hoogseizoen erg druk zijn.

Prijsvrij Kreta banner

Over Elafonissi Beach

Het strand van Elafonissi is alleen mogelijk om per auto, bus of scooter te bereiken. Doormiddel van een verharde kronkelende weg rij je in een prachtig landschap richting het strand. Bij het strand is er een parkeerplaats aanwezig, alleen deze kan in het hoogseizoen al snel vol staan. Wil je dus plek hebben dan dien je al in de ochtend aanwezig te zijn.

Het strand van Elafonissi bestaat uit prachtig wit fijnzand en heeft een langzame afloop naar het diep. Hierdoor is het ook voor gezinnen met jonge kinderen erg prettig om hier te verblijven. De naam van het strand heeft het te danken aan het eilandje wat je van het vasteland zit liggen, genaamd Elafonissi. Een groot deel van het jaar ontstaat er een lange zandbank tussen het eiland en het ‘vasteland’ waardoor je naar het eilandje kan wandelen. Daarbij ontstaat er op één kant van de zandbank een ondiepe lagune. Dit is ideaal om met de kinderen heerlijk te spetteren en spelen of om gewoon even heerlijk te ontspannen.

Elafonissi Beach Kreta

Het fijne zand van Elafonissi Beach op Kreta

Wanneer je vanaf de auto naar het strand loopt zie je al verschillende eetgelegenheden en plekken waar je bedjes en parasols kan huren. Op het moment van schrijven waren er zes verschillende taverne’s aanwezig waar het zeker in de middag behoorlijk druk kan zijn. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de omkleedhokjes, douches en toiletten welke hier staan. In de zomermaanden is er tevens een strandwacht aanwezig

Op het eiland is er zelfs een baai te vinden waar nudisme is toegestaan. Hier kan je dus zonder problemen je zwemkleding aan de kant gooien en genieten van de heerlijke Griekse zon.

Prijzen ligbedden, strandstoelen en parasols

Door het zachte zand is het hier prima vertoeven op het zand, maar het is ook mogelijk om het één en ander te huren. Op het moment van schrijven waren de kosten van een bedje en parasol tussen de 3 en 5 euro.  Let op dat de strandbedjes en parasols in het hoogseizoen snel verhuurd kunnen zijn. Wil je dus beschikken over ligbedden dan dien je vroeg aanwezig te zijn!

Prijsvrij Kreta banner

Volgens onze gasten

Elafonissi Beach Ervaringen