Over Bálos Beach

Op het uiterste noordwesten van Kreta vind je Balos Beach tegenover het eiland Gramvousa. Verbonden doormiddel van een dunne strook (hard) zand kan je het eiland Tigani bezoeken. Het strand ligt dan ook echt tussen het ‘vasteland’ en dit eiland. Door de dunnen strook zand heeft zich hiertussen een ondiepe lagune gevormd waar het heerlijk vertoeven is.

Prijsvrij Kreta banner

Over Bálos Beach

Balos Beach wordt door sommige ook wel Balos Bay genoemd. Het strand is te bereiken met de auto doormiddel van een onverharde weg. Het is dan ook aardig pittige tocht om er met de auto te komen. Het laatste stuk dien je te lopen wat door het hoogteverschil ook behoorlijk pittig kan zijn. Gelukkig heb je hier wel een prachtig uitzicht over het landschap. Een makkelijkere manier om het strand te bereiken is met de boot. Dit kan je doen vanuit de plaats Kissamos.

Het strand bestaat eigenlijk uit meerdere delen waarvan het rechter deel het meeste geschikt is voor kinderen. Dit water is namelijk vrij ondiep en wordt ook niet echt diep. De linkerkant begint ook ondiep maar loopt steeds dieper weg. Hier is het ook makkelijk een te kunnen zwemmen. Aan beide kanten is het water echt prachtig helder waardoor je op sommige plekken prachtig kan snorkelen. Het strand bestaat grotendeels uit zacht zand, maar de tussenstrook kan wat harder zand zijn door het inklinken van water en zand.

Op het strand is een strandtent aanwezig waar je wat kan eten en drinken en natuurlijk parasols en ligbedden kan huren. Ook is het hier mogelijk om naar het toilet te gaan. Wel raden wij aan om eten en drinken mee te nemen, omdat het een vrij groot strand is en voldoende drinken noodzakelijk is.

Balos Beach op Kreta

Het mooie Balos Beach op Kreta

Ligstoelen en parasols huren

Na een lange tocht is er niets fijner om je handdoek uit te slaan en te genieten. Maar het is ook mogelijk om je bedjes en parasols te huren. De kosten hiervan zijn rond de €5 per stuk.

Prijsvrij Kreta banner

Volgens onze gasten

Bálos Beach Ervaringen