Over Es Vedra

Tegenover de zuidwest kust van Ibiza ligt het eiland Es Vedra. Het eiland bestaat uit hoge rotspartijen en is onbewoond. Het is ook niet mogelijk om er naartoe te gaan. Het is namelijk een beschermd natuurgebied. Vanwege de beschermde status gaan er verschillende verhalen en mythes over het eiland de ronde. De meeste toeristen kunnen er echter alleen naar kijken vanaf de verschillende viewpoints op Es Vedra.

Over Es Vedra

Es Vedra is echt een rotseiland en bestaat uit metershoge rotsen. Vanwege de rotsen zitten er veel metalen en mineralen in verwerkt. De mineralen zorgen ervoor dat er een magnetisch veld rond het eiland ligt. Als je in de buurt van het eiland komt raakt bijvoorbeeld je kompas volledig van slag. Es Vedra is zelfs de 3e meest magnetische spot ter wereld.

Het rotseiland is vrij klein namelijk 63 hectare. Ondanks het formaat komen er 166 verschillende planten en diersoorten op voor. Voor wetenschappers is het eiland een belangrijk botanisch gebied. Vooral omdat er planten groeien die je nergens anders ter wereld tegenkomt. Verder is het een broedplaats voor verschillende vogelsoorten die hier hun nest gemaakt hebben. Vroeger woonde er ook een aantal berggeiten op de rotsen. Maar deze hebben ze van het eiland gehaald omdat ze de inheemse plantensoorten zouden opeten.

Helaas kan je het eiland zelf niet echt bezoeken, maar er zijn wel meerdere uitzichtpunten waaruit je het eiland kan bewonderen. Het is ook mogelijk om met een excursie tot dicht langs het eiland te varen. Vanuit San Antonio vertrekken er meerdere boten naar het eiland. Mocht je graag in de buurt van de rotsen willen komen, dan is dit de enige manier. Uiteraard kan je ook vanaf het strand op Es Vedra kijken. Dit kan vanaf Cala d’Hort. In de avond zorgt de zonsondergang voor een prachtig schouwspel op het eiland.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Es Vedra Ervaringen