Over Cala Olivera

Eén van de weinige nog verborgen baaien op Ibiza is Cala Olivera. De baai ligt net achter Roca Llisa verscholen. Het is een verborgen pareltje waar nog niet veel toeristen vanaf weten. Dit maakt het de moeite waard om er zelf een bezoek aan te brengen. Vooral als je wilt ontsnappen aan het massa toerisme en je wilt genieten van de prachtige natuur in deze baai. De kans is groot dat je hier alleen nog de lokale bevolking tegenkomt en dit maakt het extra fijn om hier naartoe te rijden. Met de auto is de baai namelijk prima te bereiken.

Over Cala Olivera

Cala Olivera bestaat uit een vrij klein zandstrand. Het strand ligt volledig uit het zicht van de bewoonde wereld. Dit komt door de rotspartijen rond het strand. Het voordeel van de rotspartijen is dat je hier heerlijk achter verscholen kan liggen. Ideaal als je geen last van de wind wilt hebben. Het water bij het strand is prachtige helderblauw gekleurd en nodigt uit om te gaan zwemmen en snorkelen.

Cala Olivera omschrijft nog het echte originele Ibiza gevoel in plaats van de massa toerisme die je helaas te vaak nog tegenkomt bij de meeste stranden en baaien. Vlakbij de baai vindt je ook nog een authentieke chiringuito. Je kan hier terecht voor hapjes, drankjes en verse visgerechten. Ben je toe aan een koude cocktail? Dan zit je hier ook goed. Vanuit de strandtent worden er ook ligbedden en parasols verhuurt. Heerlijk als je liever niet op het strand ligt.

Je kan Cala Olivera het beste met de auto bereiken. De baai ligt op 20 minuten rijden vanaf Ibiza stad. De baai ligt ten noorden van de badplaats Cala Bonita. Voordat je de badplaats bereikt moet je eerst een hele lange zandweg afrijden. Daarna kom je bij een reeks bomen waar je onder kan parkeren. Vanaf de parkeerplaats kan je naar het strand lopen.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Cala Olivera Ervaringen