Over Tibidabo

Tibidabo is één van de bergen van Barcelona in de Collserola heuvels. De lokale bevolking komt hier vooral naartoe om te ontspannen. Je kan er bijvoorbeeld prachtige wandelingen maken door de natuur of genieten van het uitzicht over de stad. Je hoeft niet alleen naar de top van de berg om van het uitzicht te genieten. Bovenop de berg is namelijk een pretpark gevestigd. Als je van plan bent om naar de top te gaan trek er dan gerust een dag voor uit. Er is namelijk genoeg te beleven op de Tibidabo om de volledige dag door te brengen.

Informatie Tibidabo

Er zijn verschillende manieren om vanuit het centrum van Barcelona bovenop de Tibidabo te komen. Je kan met de auto, kabelbaan, tram of de speciale Tibibus. De kabelbaan is natuurlijk een leuke ervaring om naar de top te gaan. De kabelbaan heeft dezelfde openingstijden als het pretpark. Als de kabelbaan niet in gebruik is, dan kan je de bus naar de top nemen.

Bovenop de top is één van de populairste bezienswaardigheden het Tibidabo pretpark. Het is het eerste officiële pretpark van Spanje en één van de oudste van Europa. Het pretpark is opgericht in 1899 en vandaag zijn er nog steeds attracties te vinden van de oprichting.

Naast een pretpark is er een prachtige kerk gebouwd de Esglèsia del Sagrat Cor. De kerk werd in 1961 gebouwd bovenop de Tibidabo berg. De kerk is niet alleen van buiten prachtig om te zien, maar ook van binnen de moeite waard. Een extra pluspunt is dat je voor een paar euro een lift naar de top kan nemen. Vanaf hier heb je een uitzichtplatform op 575 meter hoogte en een schitterend uitzicht over de stad. De kerk ligt vrij hoog en is daardoor vanuit meerdere uithoeken te zien zelfs in de avond als de kerk prachtig verlicht is.

Sterrenliefhebbers moeten zeker een keer een bezoek brengen aan Observatori Fabra. Dit is een planetarium waarbij je met special effects ons sterrenbeeld kan bewonderen. Als je er in de zomermaanden bent, dan kan je in de avond exclusief dineren onder de sterrenhemel. Het is wel aan te raden om op tijd te reserveren.

Wil je een andere kant van Barcelona zien? Breng dan bovenop de berg een bezoek aan Vallvidrera. Dit is een buitenwijk van Barcelona waarbij je kan genieten van rust en natuur. Vroeger was dit het zomerverblijf voor de rijken. Je vindt hier rust en in de omgeving een prachtige natuur om doorheen te wandelen.

Op de berg vindt je ook de CosmoCaixa Museu de la Ciència. Dit is verrassend genoeg het meest bezochte museum van Barcelona. Het is een wereldwijd bekend museum over de wetenschap. Je vindt er interactieve exposities over de wetenschap en je kan zelf een aantal experimenten uitvoeren. De kinderen vinden dit museum vaak net zo geweldig.

Mocht je de kans hebben dan is het ook leuk om een kijkje te nemen bij Gran Hotel La Florida. Dit is het duurste hotel van Barcelona en natuurlijk het meest luxe hotel. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Overigens hoef je geen gast te zijn om binnen te kijken. Je kan als niet hotelgast tegen betaling gebruik maken van het restaurant en spa.

Openingstijden

Tibidabo is dag en nacht geopend, maar de attracties verschillen per seizoen. Het pretpark is van maart tot en met december geopend. Buiten het hoogseizoen is het pretpark alleen in het weekend open. De kerk is dagelijks van 11.00 tot 18.00 geopend. Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00.

Tickets & prijzen

Entree tot het pretpark kost € 28,80 voor volwassenen. Kinderen tot 1.20 m betalen € 10,30 en kinderen onder de 90 cm mogen gratis naar binnen. Een bezoek aan de kerk is gratis. Alleen als je met de lift naar het uitzichtplatform gaat betaal je € 3,50. Entree tot het wetenschapsmuseum kost slechts € 6. Dit maakt het museum zeker weten de moeite waard.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Tibidabo Ervaringen