Over Sagrada Familia

De Sagrada Familia is één van de bekendste en meest iconische bouwwerken van Barcelona. De kerk werd ontworpen en gebouwd door Antoni Gaudí, maar door een noodlottig ongeluk kon hij de basiliek nooit afmaken. Tot op de dag van vandaag zijn ze de kerk aan het bouwen en hij staat dan ook bekend als de kerk die nooit afkomt. De bouw duurt zo lang omdat het de grootste kerk ter wereld moet worden. Bij een bezoek aan Barcelona mag een bezoek aan de Sagrada Familia natuurlijk niet ontbreken!

Over Sagrada Familia

De Sagrada Familie is een prachtige kerk met een unieke architectuur waar Antoni Gaudí natuurlijk bekend om staat. De kerk heeft in totaal 18 torens waarvan 12 torens de twaalf Apostelen moeten voorstellen. Vier torens moeten de vier evangelisten voorstellen en er zijn twee vieringtorens voor Maria en Jezus. De vieringtoren wordt 170 meter hoog net zo hoog als de Montjuic berg in Barcelona. Met een speciaal ticket kan je met een lift halverwege de vieringtoren komen.

Als je dichterbij de Sagrada Familia komt zie je dat de drie gevels van de kerk prachtig gedetailleerd zijn. Ze tonen de verschillende levensfases van Jezus. De gevel met de geboorte van Jezus werd al voltooid in 1930 en is de oudste gevel. Er zijn in totaal dertien scenes op de gevel te zien en dit ziet er alleen al werkelijk prachtig uit.

Niet alleen de buitenkant van de Sagrada Familie ziet er prachtig uit. Van binnen is het ook de moeite waard om een kijkje te nemen. Het dak van de kerk wordt bijvoorbeeld gedragen door bomen en taken. Verder is er een unieke speling van licht en geluid waar Gaudí bekend om stond. Onder het altaar van de kerk ligt Antoni Gaudí begraven. Hij werd hier begraven op 12 juni 1926. Er is ook een crypte aanwezig deze kan je bezoeken tijdens de mis.

Als je een ticket voor de Sagrada familia hebt, dan mag je ook naar het museum deze is inbegrepen. Je leert hier alles over de geschiedenis van de kerk en de bouw. Daarnaast kan je originele tekeningen van Gaudí zien. Dankzij hedendaagse technieken verteld Gaudí zelf ook wat over de bouw en is hij digitaal tot leven gebracht. Het museum is naast de kerk zelf ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Openingstijden

Van november tot en met februari is de kerk dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00. Van maart tot en met oktober van 09.00 tot 19.00 en van april tot en met september van 09.00 tot 20.00. De mis is elke dag om 09.00 en op zondag om 11.45 en 20.15. De mis is in het Spaans en op afwijkende tijden in het Catalaans.

Ticket en prijzen

Een ticket zonder rondleiding kost € 17. Voor € 7 extra kan je een audio tour erbij boeken. Er zijn ook rondleidingen mogelijk met een gids. De ticket is exclusief toegang tot de lift voor één van de torens. Voor € 32 kan je toegang krijgen tot de Sagrada familia en de lift met audio guide.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Sagrada Familia Ervaringen