Over Playa del Bogatell

De meeste toeristen blijven eigenlijk bij het strand van Barceloneta hangen. Voornamelijk omdat dit strand op loopafstand van het centrum ligt. Het is eenvoudig te bereiken en je vindt er de beste visrestaurants van de stad. Maar de stad Barcelona heeft nog veel meer mooie stranden. Eén van de stranden die we aanrader is Playa del Bogatell. Dit strand ligt net buiten het toeristisch gebied van Barcelona. Ondanks dat het minder bekend is bij toeristen wordt het één van de mooiste stranden van Barcelona genoemd.

Over Playa del Bogatell

Playa del Bogatell is vooral een favoriet bij de lokale bevolking. Doordat er vrijwel geen toeristen komen is er ruimte om hier te liggen. Vooral op een mooie dag tijdens het hoogseizoen kan het op Barceloneta vrij druk worden. Het is bijna lastig om een gratis plekje te vinden. Helemaal als je met een grote groep naast elkaar wilt liggen. Bij dit strand is het wel mogelijk om lekker naast elkaar te liggen.

Ondanks dat Playa del Bogatell minder bekend is bij toeristen is het wel prima te bereiken vanuit het centrum. Het ligt alleen iets verder weg dan Barceloneta. Als je met de metro uitstapt bij Vila Olimpica dan is het slechts 10 minuten lopen naar het strand.

Het strand is van alle denkbare faciliteiten voorzien. Er is bijvoorbeeld een douche, toiletten en meerdere strandtentjes. Als je niet voor het strand zelf komt, dan is er nog een reden om naar Playa del Bogatell te gaan. Je vindt aan het strand de beachclub Xiringuito Escribà. Dit restaurant heeft volgens de lokale bevolking de beste paella van Barcelona. Naast een geweldige paella kan je tijdens het eten genieten van een prachtig uitzicht op het strand. Ben je geen fan van paella met vis? Ze hebben ook paella met kip als alternatief!

Ben je een liefhebber van volleybal? Dan zit je op Bogatell helemaal goed. Het hele jaar door wordt hier vrij fanatiek een potje volleybal gespeeld. De lokale bevolking vindt het vaak leuk als je vraagt of je mee mag doen. Voor je het weet sta je met een aantal Spanjaarden een potje volleybal te spelen.

Openingstijden

Het strand is natuurlijk elke dag geopend en heeft geen vaste openingstijden. In het hoogseizoen zijn er wel strandwachten overdag aanwezig om iedereen in de gaten te houden.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Playa del Bogatell Ervaringen