Playa de la Barceloneta

Playa de la Barceloneta
  • Barcelona
  • Barcelona

Over Playa de la Barceloneta

Een stedentrip combineren met het strand? Barcelona is één van de weinige grote Europese steden waarbij dit kan. Barcelona is niet alleen een prachtige stad, maar heeft ook een mooi zandstrand. Ideaal als je met mooi weer een weekend naar de stad komt. Bij mooi weer kan je in Barceloneta heerlijk aan het strand liggen of een wandeling langs de zee maken. Langs het strand is net als in de stad zelf van alles te beleven. Het is dus zeker een aanrader om een keer naar Playa de la Barceloneta te gaan.

Over Strand Barceloneta

Playa de la Barceloneta heeft een 4,5 km lang zandstrand en is volgens National Geographic één van de mooiste stranden ter wereld. De zee bij het strand van Barceloneta is vrij rustig en kalm. Het grote voordeel hiervan is dat je ook prima met de kinderen naar het strand kan gaan. Aan het strand zelf vindt je eigenlijk alle denkbare faciliteiten. Er zijn douches, omkleedhokjes, toiletten, pingpongtafels en speeltuinen voor de kinderen.

Langs het strand van Barceloneta loopt een promenade genaamd Passeig Marítim. De boulevard loopt parallel aan het strand en je kan hier een heerlijke wandeling maken. Extra leuk is dat er aan de boulevard meerdere strandtentjes te vinden zijn. Je kan hier iets lekkers halen of dineren aan het strand. Volgens de locals zelf vindt je direct aan de boulevard de beste visrestaurants van de stad. Mocht je dus op zoek zijn naar een goed visrestaurant dan zit je hier helemaal goed.

Playa de la Barceloneta ligt op loopafstand van het centrum van de stad. Vanaf de Ramblas is het slechts een half uur lopen naar het strand. Heb je geen zin om te lopen? Dan kan je ook met de metro naar het strand. De haltes Barceloneta en Vila Olympica liggen op slechts 5 minuten lopen van het strand.

Langs het strand van Barceloneta ligt niet alleen een wandelboulevard, maar ook een fietspad. Je kan eventueel een fiets huren en een fietstocht maken. Naast Barceloneta liggen nog meer mooie stranden en hier kan je eenvoudig naartoe fietsen. Het is ook mogelijk om een begeleide fietstour te boeken. Samen met een gids ga je langs het strand fietsen en leuke spots ontdekken.

Openingstijden

Het strand is eigenlijk altijd geopend, maar als je echt wilt zwemmen is het aan te raden om van juni tot en met september te gaan. In deze maanden is de zee voldoende opgewarmd om te zwemmen. Heel soms kan je ook in oktober nog zwemmen bij een mooie nazomerdag.

Prijzen voor strandbedjes

Geen zin om op een handdoek te liggen? Je kan eigenlijk overal wel strandbedjes huren. Gemiddeld kost een strandbedje € 6. Wil je er een parasol bij? Dan is dit € 6 extra.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Playa de la Barceloneta Ervaringen