Over Plaça del Rei

Plaça del Rei is één van de mooiste pleinen in de Gotische wijk van Barcelona. Vrij vertaald betekent het plein in het Catalaans het plein van de Koning. Rond het plein liggen verschillende paleizen waar vroeger de koning gewoond zou hebben. Tijdens de Middeleeuwen was dit het belangrijkste plein van de stad. Hier werden de stierengevechten gehouden, maar ook de terechtstellingen zoals heksenverbranding. Tijdens je bezoek aan Barcelona mag een bezoek aan dit plein natuurlijk niet ontbreken. Je kan het plein eenvoudig bereiken met de metro door uit te stappen bij Jaume I.

Over Plaça del Rei

Plaça del Rei ligt eigenlijk verstopt achter de beroemde Kathedraal van Barcelona. Je kan een bezoek aan het plein dus combineren met de kathedraal. Als je een rondleiding met een gids door de stad maakt, dan stop je gegarandeerd bij dit plein. Je vindt hier namelijk meerdere Middeleeuwse gebouwen rondom en het geeft je een goed beeld van Barcelona tijdens de Middeleeuwen. Een aantal gebouwen rond het plein zijn veranderd in musea en zeker weten de moeite waard om te bezoeken.

Het is een aanrader om kaarten te kopen voor het MUHBA Plaça del Rei museum. Dit museum ligt aan het plein en laat je letterlijk het oude Barcelona zien. Onder het plein liggen bijvoorbeeld overblijfselen van het Romeinse Barcelona. Deze opgravingen kan je via dit museum bekijken. Daarnaast leer je in dit museum alles over hoe het Romeinse Barcelona veranderd is tijdens de Middeleeuwen. Het is een unieke ervaring om ineens onder het plein te lopen en met eigen ogen de opgravingen te zien.

Een andere aanrader aan het plein is Palau Reial Major. Dit is het oude paleis van de koning. Het was de residentie van de Kroon van Aragón. Het paleis is gebouwd in de 13e Eeuw en is een imposant gebouw. Het is mogelijk om binnen te kijken en o.a. de troonzaal en het kapel te bewonderen. Het is mogelijk om het paleis van de koning te bezoeken met dezelfde ticket als voor het MUHBA museum. Je hoeft hier dus geen aparte kaarten voor aan te schaffen.

Met de toegangskaart krijg je ook toegang tot de uitkijktoren van Martí l’Humà. De toren is vijf verdiepingen hoog en toen der tijd het hoogste gebouw ter wereld. Met je ticket kan je de toren beklimmen en van het uitzicht genieten.

Langs het plein vindt je ook nog het huis van de Beul en het oude luitenantenpaleis. Het huis van de Beul werd door de koningen gebouwd, omdat niemand naast hem wou wonen. Omdat ze de Beul graag te vriend wilde houden, bouwden ze een huis voor ze naast hun eigen paleis. Het oude luitenantenpaleis is een prachtig gebouw uit de 16e Eeuw. Het huis heeft meerdere doelen gehad waaronder een huis waar de luitenanten konden wonen. Vandaag de dag worden er exposities in gehouden.

Openingstijden

Het plein zelf is natuurlijk vrij toegankelijk. Het museum aan het plein is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00. Op zondag is het museum geopend van 10.00 tot 20.00.

Tickets & prijzen

Het plein zelf is gratis te bezichtigen. Wil je in de gebouwen langs het plein kijken? Dan kan je het beste bij het MUHBA museum een ticket aanschaffen. Deze kost € 7 per persoon, maar je krijgt korting als je deze vooraf online aanschaft. Met één ticket krijg je toegang tot alle MUHBA musea langs het plein. Op de eerste zondag van de maand is het museum de hele dag gratis geopend.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Plaça del Rei Ervaringen