Over Park Guell

Eén van de bekendste parken van Barcelona is Park Guell. In 1900 gaf Eusebi Guell aan Antoni Gaudí de opdracht om een luxe park achter zijn woning te bouwen inclusief 60 woningen. Uiteindelijk groeide het park uit tot één van de bekendste stadsparken ter wereld en één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Barcelona. Vanwege de grote belangstelling in het park besloot Barcelona de bezoekersaantallen te reguleren. Sinds november 2013 wordt er entree voor het park gevraagd en moet je tickets kopen. Het gaat hierbij overigens alleen om het belangrijkste deel van het park. De rest van het park is gratis te bezoeken.

Over Park Guell

Bij aankomst bij Park Guell maakt direct de ingang indruk. Je vindt hier de twee poortwachtershuizen met fantasierijke daken. De daken zijn voorzien van mozaïek en lijken uit een sprookje te komen. Eén van de huizen is ook van binnen te bezichtigen. Je vindt hier een tentoonstelling van het MUHBA museum. Als je binnen bent krijg je meteen een warm welkom via de drakentrap met o.a. een salamander. Dit is de meest gefotografeerde bezienswaardigheid in Park Guell. Vergeet dus zeker niet om hier ook even een foto van te maken.

Bovenaan de trap vindt je een overkapping met een prachtige mozaïek dak. Oorspronkelijk heeft Gaudi deze overkapping bedacht als marktplaats. Hier zou een overdekte markt moeten komen, maar het is eigenlijk altijd gebruikt als entree voor het park. Binnen de overkapping vindt je ook een Grieks theater dat gebruikt moest worden voor openluchtvoorstellingen. Het theater is voorzien van prachtige banken voorzien van mozaïek. Vandaag de dag kan je vanaf één van de bankjes vooral genieten van het prachtige uitzicht over Barcelona.

De rest van Park Guell is gratis te bezichtigen. Het park is in totaal 15 hectare en het betaalde deel is slechts 1,5 hectare. In het gratis gedeelte vindt je o.a. Casa Larrard dit is het huis waar de familie Guell woonde tot zijn dood. Na zijn dood werd het in 1922 door de gemeente gekocht en zijn huis omgebouwd tot een school. Je vindt hier ook vlakbij de Oostenrijkse tuinen. Hier zouden oorspronkelijk ook woningen gebouwd worden, maar het is altijd een openbaar park gebleven.

Eén van de belangrijkste woningen gebouwd in Park Guell is Casa Museu Gaudi. Dit was een modelwoning voor hoe de woningen in het park moesten worden. Gaudi besloot na het voltooien van het project de modelwoning zelf te kopen. Hij heeft in totaal twintig jaar hierin gewoond en van z’n eigen stadspark kunnen genieten. In het voormalig huis is nu een museum over Gaudí gevestigd. Voor het museum dien je apart tickets te kopen. Deze zijn niet bij de Park Guell tickets inbegrepen.

Openingstijden

Van 1 januari tot en met eind maart van 08.30 tot 18.15. Vanaf eind maart tot en met begin mei van 08.00 tot 20.00, vanaf begin mei tot en met begin september van 08.00 tot 21.30. Vanaf september tot en met oktober van 08.00 tot 20.00. Vanaf november tot en met december van 08.00 tot 18.15.

Tickets & prijzen

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 10,- per persoon. Hou er rekening mee dat er per dag niet meer dan 400 bezoekers per half uur zijn toegestaan. Vooraf reserveren kan daardoor handig zijn. Voor kinderen zijn tickets € 7 en tot 6 jaar zijn kinderen gratis. Tickets voor Casa Museu Gaudi zijn apart verkrijgbaar voor € 10 per persoon.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Park Guell Ervaringen