Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella
  • Barcelona
  • Barcelona
  • Barcelona

Over Parc de la Ciutadella

Eén van de grootste stadsparken van Barcelona is Parc de la Ciutadella. Het park ligt midden in de stad en is 18 hectare groot. De lokale bevolking komt hier graag om te picknicken of te genieten van het mooie weer. Naast ontspannen of lekker genieten van de zon zijn er ook veel bezienswaardigheden in het park te vinden. Het is zeker de moeite waard om hiervoor een bezoek aan het park te brengen naast het prachtige aangelegde groene park. Je kan het park bezoeken door met de metro uit te stappen bij Arc de Triomf.

Over Parc de la Ciutadella

De officiële ingang van het park begint met de Arc de Triomf van Barcelona. Deze entree wordt gebouwd voor de wereldtentoonstellingen in 1888. Inmiddels zijn er nog meer ingangen tot het park, maar het is zeker de moeite waard om deze entree te nemen.

Begin je bezoek aan Parc de la Ciutadella door gewoon een wandeling door het park te maken. Je vindt er verschillende prachtige beelden en je wordt omgeven met groen. In het park vindt je ook een groot meer. Het is mogelijk om hier een bootje te huren en een stukje te varen met je geliefde.

Eén van de meest opvallende gebouwen in het park is Castell dels Tres Dragons. Dit kasteel is gebouwd voor de wereldtentoonstellingen in 1888. In een deel van het prachtige gebouw zit nu de museum voor natuurwetenschappen gevestigd. Verderop in het park vindt je Plaça de Joan Fiveller. Aan dit plein vindt je een voormalig citadel en hierin is het Catalaanse parlement gevestigd.

Tijdens een wandeling door het park kom je verschillende standbeelden tegen. Vanwege de grote hoeveelheden standbeelden noemen de bewoners het park soms ook wel een openluchtmuseum. Eén van de populairste standbeelden is een levensgroot beeld van de uitgestorven Mamoet. Het beeld werd in 1907 geplaatst en moet bezoekers een beeld geven hoe groot deze dieren waren.

Een aantal oude gebouwen in het park zijn voornamelijk overblijfselen van de wereldtentoonstellingen. Naast het kasteel is er bijvoorbeeld nog een kas genaamd Umbracle. Je vindt hier vooral de tropische plantenverzameling van Josep Fontsere.

Een groot deel van het stadspark is eigendom van de Dierentuin van Barcelona. Dit is de grootste dierentuin van Europa en je kan er meerdere dieren zien. De dierentuin is geopend in 1892 en je vindt er o.a. dolfijnen, papegaaien, pinguïns, giraffen, orang-oetangs, gorilla’s en nijlpaarden.

Openingstijden

Het park is dagelijks geopend vanaf tot 10.00 tot zonsondergang.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Parc de la Ciutadella Ervaringen