Palau de la Musica Catalana

Palau de la Musica Catalana
  • Barcelona
  • Barcelona

Over Palau de la Musica Catalana

Palau de la Musica Catalana is het concertgebouw van Barcelona en wordt zelfs één van de mooiste concertgebouwen van Europa genoemd. In 1905 werd er begonnen aan de bouw van het concertgebouw en in 1908 was het project voltooid. Het project werd vrijwel volledig gefinancierd door de lokale bevolking en de rijkste van de samenleving in Barcelona. Het eindresultaat is een prachtig magisch gebouw waar de muziek echt tot leven komt. Elk jaar komen er een half miljoen liefhebbers naar het gebouw om een concert bij te wonen.

Over Palau de la Musica Catalana

Palau de la Musica Catalana ligt aan de Carrer de Sant Francesc de Paula. De inwoners van Barcelona noemen deze straat ook wel de La Ribera. Je vindt hier o.a. een aantal prachtige gebouwen ontworpen door Antoni Gaudí. Toch weet het muziekgebouw op te vallen doordat er gebruik gemaakt is van rode bakstenen en op elke hoek van de gevel er een prachtig standbeeld hangt van Miquel Blay. Op de gevel vindt je beelden van Bach, Palestrina en Beethoven.

Tijdens een bezoek aan Barcelona is het mogelijk om een concert bij te wonen. Als je geen kaartjes voor een concert hebt, dan kan je een rondleiding met gids boeken. Deze rondleiding duurt 55 minuten en je krijgt alle belangrijke ruimtes in het gebouw te zien met als hoogtepunt natuurlijk de concertzaal zelf. Zowel voor de rondleiding als een concert is het een aanrader om je kaarten ver van te voren te kopen.

De concertzaal zelf is absoluut een hoogtepunt tijdens je bezoek. Hier worden internationale en nationale concerten gegeven die van grote artistieke waarde zijn. Extra indrukwekkend is het prachtige plafond gemaakt van glas en beschilderd. Er is zelfs een soort kroonluchter gemaakt in het plafond gemaakt van glas in lood.

Voor muziekliefhebbers is er op de vijfde verdieping van het gebouw de bibliotheek van de Orfeó Caatalà. De bibliotheek is gespecialiseerd in muziek en één van de belangrijkste ter wereld. In de bibliotheek wordt er ook onderzoek gedaan naar muziek.

Er is overigens één ruimte dat je gratis kan bezichtigen tijdens een bezoek aan Barcelona. Dit is de Foyer del Palau. Hier wachten de gasten tot ze naar binnen mogen om een concert te bezoeken. Er is ook een restaurant te vinden waar bezoekers vooraf een drankje kunnen drinken. De foyer geeft je al een indruk wat er binnen staat te wachten en is prachtig vormgegeven.

Openingstijden

Elk half uur is er dagelijks een rondleiding in het concertgebouw. De rondleidingen worden gegeven van 10.00 tot 15.30. In juli en tijdens Pasen zijn de rondleidingen tot 18.00 en in augustus beginnen ze vanaf 09.00. De meeste concerten worden in de avond gegeven.

Tickets & prijzen

Een ticket voor de rondleiding dient vanwege de beperkte plekken ruim van te voren gereserveerd te worden. Vanaf € 20 per persoon kan je mee met de rondleiding. Kinderen tot 10 jaar mogen gratis mee en studenten voor € 11. De prijzen voor concerten verschillen per soort concert en dienen ook ruim van te voren gereserveerd te worden.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Palau de la Musica Catalana Ervaringen