Museu Nacional d’Art de Catalunya

Museu Nacional d’Art de Catalunya
  • Barcelona

Over Museu Nacional d’Art de Catalunya

Bovenop de berg Montjüic vindt je een prachtig paleis en hierin is Museu Nacional d’Art de Catalunya gevestigd. Vanwege de lange naam wordt het museum ook wel afgekort MNAC genoemd. Het museum heeft een Romaanse collectie met kunstwerken en wordt één van de belangrijkste musea uit deze periode genoemd. Naast een Romaanse kunstcollectie vindt je er werken uit de Renaissance, Barok en moderne tijd. Je kan het museum bereiken door de metro ter nemen en uit te stappen bij de halte van Espanya. Als je hier uitstapt zie het prachtige paleis al bovenop de heuvel liggen. Met trappen of roltrappen kan je naar boven en het paleis bezoeken.

Over Museu Nacional d’Art de Catalunya

Voor kunstliefhebbers is Museu Nacional d’Art de Catalunya het belangrijkste museum van Barcelona. Je kan hier urenlang meerdere kunstwerken van grote meesters bewonderen. Je vindt er uiteraard ook veel kunst uit Catalonië. De bekendste meesters waarvan werken te vinden zijn: Rubens, Salvador Dalí, Antoni Gaudí, Pablo Picasso, Zubarán en Ramon Casas. Naast schilderijen vindt je er beeldhouwwerken, meubels en fotografie.

Naast de vaste tentoonstellingen met kunstwerken zijn er regelmatig tijdelijke exposities te vinden. Deze hebben meestal een thema en staan vrijwel altijd in het teken van Catalonië en de kunstenaars van Catalonië. De bekendste kunstenaars uit de regio krijgen tijdens deze exposities extra exposure.

Buiten de kunstwerken om is het paleis waar de MNAC in gevestigd is ook prachtig. Het paleis werd speciaal gebouwd voor de wereldtentoonstellingen in 1929. Het gebouw werd volledig volgens de Spaanse renaissance ontworpen en gebouwd. Na de tentoonstellingen in 1931 is het kunstmuseum erin gevestigd.

Het paleis ligt bovenop de Montjüic en dit zorgt natuurlijk ook voor een prachtig uitzicht over de stad. Op de bovenste verdieping van het gebouw vindt je het restaurant Óleum. Dit is een vrij chique restaurant en je hebt hier natuurlijk helemaal een mooi uitzicht. Sinds 2013 is ook het dakterras geopend voor toeristen. Met een kaartje voor het museum mag je gratis naar het dakterras. Wil je alleen naar het dakterras? Dan kan je hier een los ticket voor kopen.

Openingstijden

Van oktober tot en met april is het museum van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 geopend. Op zondag en feestdagen is het museum van 10.00 tot 15.00 geopend. Vanaf mei tot en met september is het museum van 10.00 tot 20.00 geopend. Op maandag is het museum en dakterras altijd gesloten.

Tickets & prijzen

Tickets kosten standaard € 12 per persoon en dit is inclusief toegang tot het dakterras. Kinderen tot 16 jaar mogen gratis naar binnen en gepensioneerde ook. Als je tickets online besteld krijg je korting op de entree. Elke eerste zondag van de maand en op zaterdag na 15.00 mag je gratis naar binnen. Tegen betaling van een toeslag van € 3,50 krijg je een audiogids bij je bezoek. Wil je alleen naar het dakterras? Voor € 2 krijg je toegang tot het dakterras.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Museu Nacional d’Art de Catalunya Ervaringen