Museu d’Història de Barcelona

Museu d’Història de Barcelona

Over Museu d’Història de Barcelona

Museu d’Història de Barcelona wordt afgekort door de bevolking ook wel het MUHBA museum genoemd. Dit museum laat je de geschiedenis van Barcelona zien vanaf de Romeinse tijd tot en met de Middeleeuwen. Je vindt hier zelfs opgravingen van de Romeinse tijd en gebouwen uit de Middeleeuwen. Geschiedenisliefhebbers kunnen in dit museum aan de Baixada de la Libreteria hun hart ophalen. In dit museum kan je heel veel ontdekken over de geschiedenis van de stad en het met eigen ogen ervaren.

Over Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona

Het Museu d’Història de la Citutat de Barcelona bestaat uit meerdere gebouwen die aan de Plaça del Rei liggen. Dit plein was vroeger het belangrijkste plein van de stad Barcelona. Naast de musea aan dit plein zijn er nog een paar MUHBA musea verspreid over de stad. In totaal kan je er 14 bezoeken om wat meer over de historie van de stad te weten te komen. Een groot aantal musea kan je met hetzelfde entreebewijs bezoeken en een aantal zijn zelfs gratis te bezoeken. Op zondag na 15.00 zijn alle MUHBA musea standaard gratis te bezoeken en op de eerste zondag van de maand.

De belangrijkste MUHBA musea vindt je aan de Plaça del Rei. Onder het plein zijn archeologische vondsten ontdekt van de Romeinse Barcino. Het geeft je een goed beeld van hoe de stad er in de Romeinse tijd uitgezien heeft. Via het museum bij het plein kan je onder het plein komen en door de opgravingen heenlopen. In totaal is er 4.000 m2 aan opgravingen te bezichtigen.

Een bezoek aan de opgravingen combineer je natuurlijk met Palau Reial Major. Het oude koninklijke paleis ligt aan het plein en verschillende ruimtes zijn nog bewaard gebleven zoals de kroonzaal. Je kan dit museum gratis bezoeken in combinatie met de Romeinse opgravingen.

Een ander indrukwekkend MUHBA museum vindt je aan de voet van de Montjuïc berg. Je vindt hier het MUHBA Refugi 307 museum. Dit museum bestaat uit bijna 400 meter lange tunnels tussen de 1,5 en 2 meter breed. De schuilkelders werden door de burgers zelf gebouwd tijdens de burgeroorlog. Ze probeerde zichzelf zo te beschermen tegen de oorlog. Met je ticket voor de Plaça del Rei kan je gratis naar het Refugi museum. Het is ook mogelijk om een rondleiding door de tunnels te boeken. Dit is zeker een aanrader als je het verhaal erbij wilt horen.

Openingstijden

De musea die bij de MUHBA horen hebben elk hun eigen openingstijden. De meeste musea zijn van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 19.00. Op zondag zijn de musea geopend van 10.00 tot 20.00. De openingstijden kunnen eventueel wel verschillen per musea. Op 1 januari en 25 december zijn de musea gesloten.

Tickets & prijzen

Een standaard ticket voor de MUHBA kost € 7. Hiermee krijg je toegang tot meerdere musea van MUHBA waaronder het museum aan de Plaça del Rei. Studenten en 65+ers kunnen voor € 5 per persoon een ticket krijgen. Kinderen onder de 16 jaar mogen gratis naar binnen.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Museu d’Història de Barcelona Ervaringen