Over Montjuic

Montjuic is de bekendste berg bij Barcelona en is 213 meter hoog. Je ziet de berg vanuit verschillende punten van de stad liggen. In 1929 werden de Wereldtentoonstellingen in Barcelona gehouden. Speciaal voor deze tentoonstellingen werden er paviljoens en tuinen in Barcelona aangelegd. Een groot deel van de paviljoens werden bovenop de Montjuic gebouwd. Daarnaast werd er in 1992 een aantal stadions op de berg gebouwd voor de Olympische spelen. De Montjuic is nog steeds een belangrijke bezienswaardigheid in de stad. De meeste toeristen brengen een bezoek aan de berg tijdens hun bezoek aan de stad.

Over Montjuic

Eén van de manieren om op de Montjuic te komen is met de kabelbaan. Vanuit de haven van Barcelona gaan er twee kabelbanen naar boven. Ze gaan tot aan het kasteel van Montjuic. Dit kasteel stamt uit 1640 en vanaf hier heb je natuurlijk een prachtig uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. Je vindt hier nabij ook het museum van Fundació Joan Miró. Voor liefhebbers van zijn kunstwerken is dit museum zeker de moeite waard.

Wil je niet met de kabelbaan maar de top van de Montjuic? Dan kan je met de metro naar Plaça de España. Vanaf deze halte kan je zelf naar de top van de berg wandelen. Op een gegeven moment zie je twee prachtige Venetiaanse torens. Dit wordt ook wel de toegangspoort van de Montjuic genoemd. Hier vlakbij vindt je Font Magica. Dit is de bekendste fontein op de berg en vooral een bezienswaardigheid vanwege de fonteinshow die er wordt weggeven.

Op de berg vindt je ook nog de MNAC. Dit is een afkorting voor Museu Nacional d’Art de Catalunya. Je vindt hier kunstwerken van Catalaanse kunstenaars, maar ook met Middeleeuwse kunstwerken. Een andere aanrader om even doorheen te wandelen zijn de Botanische tuinen op de berg. De tuinen liggen schitterend bovenop de berg met op de achtergrond de stad Barcelona.

Nog een leuke aanrader op de top van de berg is Poble Espanyol. Dit is een openluchtmuseum speciaal gebouwd voor de wereldtentoonstelling in 1929. In Poble Espanyol vindt je op 42.000 m2 een dorp met 111 woningen. Hierbij zie je verschillende bouwstijlen uit regio’s zoals Andalusië, Navarra, Baskenland en natuurlijk Catalonië. In het dorp worden nog oude ambachten uitgevoerd en er zijn winkels en restaurants te vinden. Het dorp zou na de wereldtentoonstellingen afgebroken worden, maar was zo populair dat het vandaag de dag nog steeds bezocht wordt.

Openingstijden

Montjuic zelf is vrij toegankelijk alleen de kabelbaan en bezienswaardigheden hebben openingstijden. De kabelbaan is dagelijks van 11.00 tot 17.30 geopend in de winter en in de zomer van 10.30 tot 20.00.

Tickets en prijzen

Montjuic en Font Magica zijn gratis toegankelijk. Als je een aantal bezienswaardigheden van binnen wilt zien, dan moet je ervoor betalen. Als je met de kabelbaan heen en weer wilt, dan kost dit € 16,50 voor een retourtje. Je kan ook alleen omhoog voor € 11 en terugwandelen naar de metro. Kinderen tot 6 jaar mogen gratis met de kabelbaan mee. De goedkoopste optie is met de metro en de rest van de afstand zelf omhoog wandelen.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Montjuic Ervaringen