Over Markt la Boqueria

La Boqueria is de perfecte plek voor liefhebbers van vers markten. Dit is één van de leukste markten van Barcelona en hij is ook nog eens eenvoudig te bereiken. De ingang van de grootste vers markt van Spanje ligt namelijk aan de Las Ramblas. Je vindt de ingang ongeveer in het midden van de Las Ramblas. De vers markt valt direct op door het bijzondere gebouw in het midden van de oude architectuur van de stad. De markthal is namelijk gemaakt van gietijzer uit de 19e eeuw. Zodra je hier naar binnen stapt kan je zintuigen laten prikkelen door de bijzondere geuren en smaken!

Over Markt la Boqueria

La Boqueria is een grote overdekte markthal met voornamelijk verse groente, vlees, fruit en vis. Vanwege de ligging aan de Rambla komen er dagelijks duizenden toeristen langs. Eigenlijk kan je in deze markthal alles vinden voor een Mediterrane dieet. Je kan hier specerijen kopen om thuis zelf aan de slag te gaan of verse ingrediënten halen waar je in je appartement mee kan koken.

La Boqueria is officieel de grootste vers markt van Spanje en staat zelfs bekend als één van de beste ter wereld. Chefs van de beste restaurants uit Barcelona komen dagelijks naar deze markthal om hun inkopen te doen. Je vindt hier de beste delicatessen van de wereld en verse vis uit de Middellandse zee. In totaal zijn er 250 verschillende kraampjes te vinden waar dagelijkse boodschappen gedaan worden.

Naast shoppen voor ingrediënten om zelf te koken kan je ook bij een aantal barretjes terecht voor lekker eten en drinken. Hier wordt eten bereid met producten van de markt. De bekendste bar is Bar Pinotxo. De kans dat je hier moet wachten op een plekje is groot. Verwacht geen luxe eettent want je zit op een barkruk tussen alle kraampjes in. Maar de tapas die ze hier serveren is van een uitzonderlijk hoog niveau. Wil je graag de verse vis uitproberen? Ga dan eens langs Kiosk Universal. Je kan hier heerlijke verse visgerechten uitproberen. Een geweldige ervaring voor de foodies in Barcelona.

Vanwege de grote aantallen toeristen op de markt is er ook een speciale souvenirwinkel geopend. Je kan hier terecht voor kookboeken, zodat je ook weet wat je met de ingrediënten kan doen. Maar je kan ook leuke souvenirs voor in de keuken aanschaffen waar La Boqueria op gedrukt staat.

Openingstijden

De markt is van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 20.30 gratis geopend. In de middag kan het ontzettend druk zijn. Het advies is daarom om vooral in de ochtend de markt te bezoeken.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Markt la Boqueria Ervaringen