Over Font Màgica

In 1929 werd voor de Wereldtentoonstellingen de grootste fontein van Barcelona gebouwd Font Magica. De fontein viel niet alleen op vanwege z’n formaat, maar ook door de fonteinshow die eraan gekoppeld is. Vanwege de prachtige show die de fontein elke avond weggeeft is dit één van de populairste attracties van de stad. Elk jaar bezoeken 2,5 miljoen toeristen de gratis fontijnshow bovenop de Montjuic berg. De fontijnshow zou zich kunnen meten met de shows in Las Vegas, Dubai en de Efteling.

Over Font Magica

Font Magica ligt bovenop de Montjuic berg. Je kan de fontein bereiken door met de metro naar halte Plaça d’Espanya te gaan. Vanaf hier kan je de 213 meter hoge berg beklimmen. De fontein ligt aan het einde van de straat Avinguda Reina Maria Cristina.

De meeste bezoekers komen tijdens hun verblijf in Barcelona twee keer naar de fontein. Ze brengen een keer overdag een bezoek aan de fontein en s’avonds tijdens de show. Als je overdag langskomt kan je genieten van een prachtig uitzicht over de stad bij daglicht. In de avond is er natuurlijk de show en een prachtig verlichte stad op de achtergrond.

De show van Font Magica is gratis te bezoeken en zeker weten de moeite waard als je in de stad verblijft. Met licht, muziek en watergeluiden geeft de fontein tijdens de showtijden een prachtige show weg. Overigens geeft de fontein tijdens de avond niet maar één show weg. De show wordt meerdere malen herhaald. Ideaal als je de show gemist hebt of even niet goed kon zien door de andere toeristen die komen kijken.

Extra grappig is dat tijdens de show Font Magica niet de enige fontein is die veel water spuwt. Rond de grote fontein liggen ook nog een paar kleine fonteintjes. Deze doen gezellig mee op basis van de licht en geluidshow van de grote fontein. Het water verdwijnt en explodeert regelmatig voor je ogen op basis van de muziek die je op de achtergrond hoort.

Een handige tip is om ruim van te voren aanwezig te zijn. Ondanks dat de show herhaalt wordt komen er veel toeristen op af. Zorg ervoor dat je ver van te voren een goed plekje weet te scoren, zodat je de fonteinshow goed te zien krijgt. Hou er vooral rekening mee dat het tijdens het hoogseizoen echt topdrukte kan zijn!

Openingstijden

Font Magica heeft elk seizoen weer nieuwe openingstijden. Normaal gesproken is de show alleen in het weekend te zien, maar tijdens het hoogseizoen worden hier een paar shows aanvast gemaakt. In maart is er een show op donderdag, vrijdag, zaterdag. De show is tussen 20.00 en 21.00. Van april tot en met mei is de show tussen 21.00 en 22.00. Van juni tot en met september is er een show vanaf woensdag tot en met zondag tussen 21.30 en 22.30. In de maandag oktober is het op donderdag, vrijdag, zaterdag van 21.00 tot 22.00. Van november tot en met december is er van 20.00 tot 21.00 een show. Op 5 januari is er altijd een speciale kerstspecial om 19.00 en 23.00. Op 31 december is er een speciale oud & nieuw show van 21.30 tot 00.30. Van 7 januari tot 28 februari is de fontein meestal voor onderhoud gesloten.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Font Màgica Ervaringen