Over Columbus Monument

Vlakbij de haven van Barcelona vindt je de Plaza Portal de la Pau. Op deze rotonde zie je het Columbus Monument staan. De ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus staat hier op een grote sokkel. Rond het monument is een rotonde gebouwd en je kan vanuit hier verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Zo kan je de oude haven in wandelen of naar de bekende straat La Rambla. Je kan het monument eenvoudig bezoeken vanuit de metro. Bij halte Drassanes kan je uitstappen en je loopt eigenlijk direct tegen het monument aan.

Over Columbus Monument

Het Columbus Monument werd speciaal gebouwd voor de wereldtentoonstelling in Barcelona in 1888. Het beeld staat eigenlijk aan het begin van de Ramblas tegenover de haven van Barcelona. De plek waar het standbeeld staat is de plek waar Columbus in 1493 terugkeerde na z’n ontdekkingsreis naar Amerika. Hij bracht een bezoek aan Koningin Isabella om verslag uit te brengen van de ontdekking van Amerika.

Cristoffel Columbus werd door de inwoners van Barcelona gezien als Catalaan. Er werd altijd aangenomen dat hij in Catalonië geboren was. Daarom besloten ze voor de Wereldtentoonstellingen dit monument voor hem in Barcelona te bouwen. Pas veel later kwamen ze erachter dat Columbus mogelijk in Italië geboren is en de eerste jaren in Portugal gewoond heeft. Pas later is hij naar Spanje verhuist voor zijn ontdekkingsreizen.

Het standbeeld is ruim zeven meter hoog en is gemaakt op basis van Columbus die naar de zee wijst. In het begin werd gedacht dat hij naar de nieuwe wereld zou wijzen, maar dit klopt niet qua richting. Het monument zelf is van buiten gratis te bezichtigen. Je kan er omheen lopen als je naar de Rambla gaat. Maar het is ook mogelijk om in het beeld zelf te komen. Van binnen gaat er een speciale lift naar boven. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht over de haven en Rambla van bovenaf.

Het uitkijkplatform van het Columbus Monument zit eigenlijk net onder z’n voeten. Je kan hier 360 graden rondlopen en vanuit verschillende plekken van het uitzicht genieten. Ondanks dat het uitkijkplatform niet super hoog is kan het leuk zijn om dit monument mee te pakken tijdens je bezoek aan Barcelona.

Ben je een liefhebber van wijn? Onder het monument is een wijnkelder met wijnen uit de regio! Je kan hier een wijnproeverij bijwonen waarbij je lokale streekproducten kan proeven en natuurlijk de lekkerste Catalaanse wijnen. Daarbij vertellen ze je ook veel over de cultuur in Barcelona.

Openingstijden

Het Columbus Monument is elke dag van 8.30 tot 20.30 geopend. Zowel het uitkijkplatform en de wijnkelder zijn tijdens deze tijden geopend.

Tickets en prijzen

Een ticket naar de top kost € 6 per persoon. Voor kinderen zijn er aparte tarieven en 65+ers. Wil je naar de wijnproeverij? Dit kost slechts € 3 per persoon en deze kaarten kan je online reserveren.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Columbus Monument Ervaringen