Over Casa Mila

Casa Mila is opnieuw een prachtig gebouw ontworpen door Antoni Gaudí. Het flatgebouw met z’n prachtige vormen groeide al vrij snel uit tot één van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. De inwoners van Barcelona noemen het gebouw ook wel La Pedrera wat steengroeve betekent. Dit heeft te maken met de uitstraling en unieke vorm van het gebouw. Casa Mila was het laatste ontwerp dat Gaudí gemaakt heeft voor hij begon aan z’n laatste project de La Sagrada Familia.

Over Casa Mila

Casa Mila werd ontworpen in opdracht van Pera Mila. Hij wilde de appartementen gaan verhuren en ging later zelf op de eerste verdieping van het gebouw wonen. Maar voor het gebouw af was ontstond er ruzie met Gaudí. Zijn futuristische vormen zorgde ervoor dat bijna niemand er een appartement in wilde huren. Gaudí besloot daarom om nog voor het gebouw echt af was uit het project te stappen en aan de La Sagrada Familie te beginnen.

Vandaag de dag is Casa Mila vooral een museum waarin elke keer weer nieuwe exposities te zien zijn. Op de vierde verdieping vindt je een appartement ingericht zoals tijdens de 20ste eeuw. Op de zolder van dit appartement vindt je een tentoonstelling over Gaudí en zijn werk. Vanuit de zolder kan je ook het dakterras berijken met een prachtig uitzicht over de stad. Overigens is het dakterras alleen geopend bij mooi weer.

Casa Mila is ook het eerste gebouw in Barcelona met z’n eigen parkeergarage. Na de oplevering van het complex konden bewoners hun paarden en koets onder het gebouw parkeren. Pas later werd dit veranderd in auto’s.

In Barcelona zijn meer huizen te vinden die door Antoni Gaudí gebouwd zijn. Maar vrijwel nergens zie je ook een woning met een interieur uit zijn tijd. Dit maakt het museum van Casa Mila extra speciaal om te bezoeken. Als je alles wilt zien, dan moet je er zeker wel 2 uur voor uittrekken. Je bent overigens niet de enige die naar deze bezienswaardigheid wil gaan. Elk jaar bezoeken 900.000 toeristen Casa Mila. Zorg er daarom voor dat je op tijd kaartjes reserveert.

Openingstijden

Casa Mila heeft een normale dag opening en een avondtentoonstelling. Overdag zijn ze dagelijks geopend van 09.00 tot 20.30. De avondvoorstelling is van 21.00 tot 23.00. De dag wordt afgesloten met een speciale lichtshow en deze wordt alleen vertoond tijdens de avondvoorstelling. Hou er overigens rekening mee dat je soms wel een half uur moet wachten voor je naar binnen kan.

Tickets & prijzen

Voor € 22 per persoon kan je naar binnen inclusief audio tour. Er zijn ook speciale skip the line tickets. Hierbij hoef je niet in de rij te staan. Kinderen tot 6 jaar kunnen gratis naar binnen en van 7 tot 12 jaar kost een kaartje € 11. Voor studenten en 65+ is er een speciale prijs van € 16,50 per ticket. Ben je van plan om tijdens de avondtentoonstelling met lichtshow te komen? Dan kost entree € 34 per persoon.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Casa Mila Ervaringen