Over Casa Batlló

Casa Batlló zal je direct opvallen door de prachtige golvende en kleurrijke gevel. Ook dit gebouw is ontworpen door Barcelona’s bekendste architect Antoni Gaudí. Hij gebruikte de onderwaterwereld ter inspiratie bij het ontwerp van Casa Batlló

Casa Batlló

Casa Batlló zal voor vele sprookjesachtig aanvoelen. Het gebouw ligt aan de één van de hoofdstraten van Barcelona “Passeig de Gràcia”. Het gebouw is in 1977 gebouwd, maar in 1904 gaf familie Batlló Antoni Gaudí de opdracht om het huis te herbouwen. In 1906 kon de familie uiteindelijk huis betreden waar ze tot hun dood gewoond hebben. Sinds 2005 staat het huis op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Vandaag de dag is het huis opengesteld voor het publiek en kan je alle prachtige details van dichtbij bewonderen

Casa Batlló beschikt over een imposant uiterlijk! De buitenkant is alleen al een bezoek waard en de details zijn prachtig. Direct zullen de balkons opvallen welke iets weghebben van enorme kaken van zeedieren. De voorgevel van het pand bestaat uit een groot deel van mozaïek wat je doet denken aan schubben van de vis. De zuilen zijn op zijn minst net zo opmerkelijk, want deze hebben iets weg van de poten van een dinosaurus. Maar het dak steelt echt de show! Als je goed kijkt zal dit je direct doen denken aan de ruggengraat van een dinosaurus.

Niet alleen de buitenkant is imposant, maar ook binnenshuis is het prachtig. De begaande grond is 735 vierkante meter en bestaat voor een groot deel uit winkel. De entree is betegeld met blauwe decoratie waarna je een prachtig ontworpen trap vind. Beneden is ook de binnenplaats te vinden wat een belangrijke rol speelt in het huis. Gaudi heeft deze vergroot en hierdoor gezorgd voor meer licht en ventilatie. Door alle ramen voelt het aan als een soort onderwatergrot wat er prachtig uitziet.

Alle verdiepingen bestaan uit prachtig accenten van de onderwaterwereld of draak. Maar de zolder is echt een bezoekje waard. De ruimte is voorzien allerlei soorten bogen welke je doen aanvoelen als een ribbenkast. Doordat het dak je direct doet denken aan de ruggengraat van een draak, maken wij eruit op dat dit dus de ribbenkast van een draak moet zijn. Net zoals de ramen zijn ook de deuren, lampen en andere voorwerpen in het huis bijzonder voorgegeven. Allemaal van de hand van de meeste Gaudi.

Casa Batlló tickets & prijzen

Als je het Casa Batlló gaat bezoeken dan moet je even goed opletten welke tickets je gaat bestellen. Er zijn namelijk verschillende types in omloop en het is zonde als je iets overslaat wat je wel graag wilt zien. Neem je de BLUE tickets dan heb je bijvoorbeeld geen toegang tot de private hall. Hier staan bijvoorbeeld allemaal oude meubelstukken welke je meenemen in de tijd van de familie Batlló. Voor de rest is het mogelijk om ook VIP acces te krijgen, waardoor je niet in de rij hoeft te staan. Bij alle tickets is een audiotour inbegrepen waar je het hele huis doorloopt met een overvloed aan informatie.

De goedkoopste tickets zijn €25 voor volwassenen en €22 voor kinderen (juniors). Wil je de private hall bezoeken dan zijn de kosten €33 en €30 per persoon.

Casa Batlló openingstijden

Casa Batlló is 365 dagen per jaar geopend van maandag t/m zondag van 09:00 t/m 21:00 uur. In de avond moet je wel opletten dat je voor 20:00 uur binnenstaat, want daarna is het niet meer mogelijk om naar binnen te gaan.

 

Volgens onze gasten

Casa Batlló Ervaringen