Over Camp Nou Stadion

Eén van de populairste bezienswaardigheden in Barcelona is Camp Nou. Dit is het stadion van één van de succesvolste voetbalclubs ter wereld en van Spanje. Zelfs de niet voetbalfan vindt de Camp Nou Experience leuk om gedaan te hebben. Bij een bezoek krijg je het stadion zelf te zien en mag je naar het interactieve museum. FC Barcelona heeft natuurlijk ook een belangrijke band met Nederland. Een aantal grote Nederlandse spelers heeft hier gespeeld. Eén van de helden van de club is natuurlijk Johan Cruijf en uiteraard is er in Camp Nou aandacht aan hem besteed.

Over Camp Nou

Camp Nou is het stadion van FC Barcelona en werd geopend in 1957. Het is het grootste voetbalstadion van Europa met 99.354 zitplaatsen. Het wordt dan ook één van de meest indrukwekkendste stadions ter wereld genoemd. Tijdens een weekend Barcelona kan je natuurlijk een wedstrijd bijwonen. Het is slim om zowel kaarten voor Camp Nou als een wedstrijd ver van te voren te regelen.

Een onderdeel van de Camp Nou Experience is een bezoek aan het museum. Het is officieel zelfs het meest bezochte museum van de stad met 2 miljoen bezoekers per jaar. In het museum kan je de bekers van de afgelopen jaren zien, beelden uit het verleden bekijken en leren over de geschiedenis van de club.

Bij de Experience zit ook een rondleiding inbegrepen. Samen met een gids mag je naar de kleedkamers, tribune, perskamer en zelfs naar het veld. Uiteraard mag je het veld niet betreden, maar je mag wel langs het veld staan. Het leuke van de tour is dat je op plekken komt waar je tijdens een bezoek aan een wedstrijd niet komt.

Mocht je de kans hebben qua verblijf en speeldata, dan is een wedstrijd bijwonen zeker een aanrader. Het kolkende stadion komt dan echt tot leven en je zit er letterlijk midden in. Vooral voor voetballiefhebbers is dit een droom om mee te maken. Het is wel slim om ver van te voren kaarten te bemachtigen. Overigens is het soms wel lastig om de wedstrijd live te volgen. In het stadion is er zoveel herrie dat veel lokale bewoners oortjes inhebben. Ze volgen de wedstrijd ook via de radio om zo alles mee te krijgen. Een handige tip dus als je naar de wedstrijd gaat. Hou er overigens rekening mee dat na afloop van de wedstrijd de metro soms niet meer rijdt. De enige optie is dan een taxi terug naar het hotel nemen.

Openingstijden

Vanaf half maart tot half oktober is Camp Nou dagelijks geopend van 9.30 tot 19.30. De rest van het jaar is Camp Nou op zondag gesloten en geopend van 10.00 tot 19.30. Er zijn wel speciale openingstijden tijdens de kerstvakantie en thuiswedstrijden.

Tickets en prijzen

Volwassenen betalen € 26 per persoon aan entree. Kinderen van 6 tot en met 13 jaar betalen € 20 en kinderen tot 6 jaar mogen gratis naar binnen. Studenten en 70+ers mogen ook gratis naar binnen.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Camp Nou Stadion Ervaringen