Basilica de Santa María del Mar

Basilica de Santa María del Mar
  • Barcelona
  • Barcelona

Over Basilica de Santa María del Mar

Basilica de Santa Maria del Mar heeft een speciale plek in het hart van de inwoners van Barcelona. Het is namelijk de enige kerk in de stad die 100% Catalaans is. De diensten worden hier ook niet in het Spaans gegeven, maar in het Catalaans. De kerk is dan ook door de Catalanen zelf gebouwd in slechts 60 jaar tijd. Onder de lokale bewoners is het dan ook een populaire locatie om te trouwen. Gemiddeld moeten stellen twee jaar wachten tot ze in deze kerk hun ja-woord kunnen geven.

Over Basilica de Santa Maria del Mar

Volgens de lokale bewoners is de Sagrada Familia vooral gebouwd voor de toeristen en is dit de kerk waar de bewoners zelf naartoe gaan. De stijl is natuurlijk niet te vergelijken, maar ook de Basilica de Santa Maria del Mar is echt prachtig om te zien. Een extra pluspunt is dat de kerk in tegenstelling tot de Sagrada Familie gratis te bezoeken is.

De kerk zelf is niet zo groot dat je er uren rondloopt. Maar de kerk ligt in de prachtige wijk El Born. Je kan er even in en uit lopen als je er toch bent. Vaak wordt een bezoek aan de kerk gecombineerd met de markthal of het Picasso museum. Als je van plan bent om de kerk of andere kerken in Barcelona te bezoeken, dan is het slim om jezelf gepast te kleden. Korte broeken zijn bijvoorbeeld niet toegestaan net als hele korte rokjes, topjes en doorschijnende kleding. Hou hier rekening mee als je de kerk bezoekt. Als je benen tot aan de knie bedekt zijn en je geen slippers draagt zit je eigenlijk wel goed.

Naast de kerk van binnen bekijken is het mogelijk om naar het dakterras te gaan. Dit kan alleen onder begeleiding van een gids. Bij de ingang is het mogelijk om te vragen hoe laat er een gids naar het dakterras gaat. Als je hierbij wil aansluiten betaal je € 3. Het is ook mogelijk om naar de crypte te gaan dit kost € 2.

Elke dag is er in de kerk een mis in het Catalaans deze is om 19.30. Op zon en feestdagen is er ook een internationale mis. Deze is om 12.00. Met kerst is er uiteraard een kerstmis op kerstavond om 23.00.

Openingstijden

De kerk is elke dag geopend van 9.00 tot 20.30 en op zondag van 10.00 tto 20.00. Je kan de kerk gratis bezoeken tussen 9.30 en 13.00 en tussen 17.00 en 20.30. Hierbuiten dien je te betalen voor een bezoek. Op zondag kan je tussen 10.00 en 14.00 en 17.00 en 20.00 een bezoek brengen.

Tickets en prijzen

Tijdens de gratis openingstijden kan je gewoon naar binnen lopen. Daar buiten dien je een toegangskaartje van vijf euro te kopen. Voor een bezoek aan het dakterras betaal je altijd een toeslag van € 3 omdat deze alleen met een gids bezocht kan worden. De toeslag van de crypte is altijd € 2. Een rondleiding met een gids kan slim zij om vooraf te reserveren.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Basilica de Santa María del Mar Ervaringen