Over Arc de Triomf

Bij de hoofdingang van Parc de La Cituadella staat de Arc de Triomf. Deze entree is speciaal gebouwd als triomfboog voor de wereldtentoonstellingen in 1888. De tentoonstellingen werden in 1888 namelijk in het park gehouden. De Arc de Triomf is vrij snel uitgegroeid tot één van de vele iconische bezienswaardigheden in de stad Barcelona. De poort werd ontworpen door de Spaanse architect Josep Vilaseca i Casanova. Het is zeker weten de moeite waard om via de poort het park binnen te wandelen. De snelste manier is om met de metro naar de ingang te gaan bij halte Arc de Triomf.

Over Arc de Triomf

De Arc de Triomf kom je in meer grote plaatsen in Europa tegen. De meeste triomfbogen hebben te maken met het leger of speciale overwinningen. Deze triomfboog heeft echter als één van de weinige geen militairkarakter. In de poort zijn meerdere taferelen verwerkt. Zo is er een tafereel met Jezus Christus en met landbouw, handel en industrie. Boven de toegangspoort zie je een wapenschild met de 49 provincies van Spanje afgebeeld. Het wapenschild is vandaag de dag overigens niet meer compleet. Sinds 1927 heeft Spanje 50 provincies doordat de Canarische eilanden veranderd zijn in twee provincies.

Vlak voor de Olympische zomerspelen in 1990 werd de poort opnieuw gerestaureerd. Vandaag de dag is het nog steeds een populaire plek in de stad om een foto te maken. Bijvoorbeeld terwijl je onder de poort staat. De kleur van de boog steekt namelijk prachtig af tegen de vaak blauwe lucht in Barcelona. Doordat de boog zo fotogeniek is zie je hem regelmatig in films en series voorbij komen. De boog is zelfs een aantal keren gebruikt als achtergrond bij videoclips.

Het is helaas niet mogelijk om de boog van binnen te bezichtigen. Vaak wordt een bezoek aan de boog gecombineerd met een bezoek aan Parc de La Ciutadella. Maar je kan ook naar de boog lopen tijdens een bezoek aan de gotische wijk El Born. Zo hoef je niet speciaal naar de Arc de Triomf af te reizen om deze te bezichtigen.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Arc de Triomf Ervaringen