Aquarium van Barcelona

Aquarium van Barcelona
  • Barcelona
  • Barcelona
  • Barcelona

Over Aquarium van Barcelona

Vlakbij de oude haven van Barcelona vindt je Port Vell waar het Aquarium van Barcelona gevestigd is. In 1995 opende het aquarium z’n deuren en vandaag de dag is het één van de populairste bezienswaardigheden in de stad. Het is zelfs het grootste aquarium van Europa. Tijdens je bezoek kan je 65 verschillende bassins bezoeken met verschillende soorten vissen en zeedieren. Ze hebben er alles aan gedaan om hun leefgebied zo natuurlijk mogelijk na te maken. Ontdek hier de onderwaterwereld van de Middellandse Zee zonder zelf te gaan duiken.

Over Aquarium van Barcelona

Verspreid over 65 watertanks vindt je 11.000 vissen waarvan 450 verschillende soorten. Je kan soms letterlijk door de tanks heenlopen waarbij de vissen zelfs boven je hoofd zwemmen. Dit is een unieke ervaring voor zowel jong als oud. De leukste attractie is de onderwatertunnel waarbij de vissen dus boven je hoofd zwemmen. De tunnel is maar liefst 85 meter lang en er zit 6 miljoen liter water in.

Een groot deel van de watertanks laat de vissen uit de Middellandse Zee zien. Maar er zijn ook 7 tanks waarbij je vissen uit andere oceanen te zien krijgt. In de tanks zijn naast vissen ook nog twee soorten haaien te zien. Het is zeer indrukwekkend om ze van dichtbij langs te zien zwemmen.

Tijdens je wandeling langs verschillende tanks zijn er ook leerzame exposities waarbij je meer leert over de onderwaterwereld. Op de tweede verdieping van het gebouw vindt je Planeta Aqua. Je ziet hier ook de onderwaterwereld zich aanpast aan de verschillende temperaturen zoals extreme hitte of kou. Daarnaast vindt je hier schildpadden, pinguïns en piranha’s. Als afsluiter kan je een echte onderzeeër instappen en zien hoe deze werkt.

Speciaal voor de kinderen die meegaan is er een aparte expositie. Deze bestaat uit 50 verschillende activiteiten verspreid over het gebouw. De kinderen zijn zo continu bezig terwijl je als ouders zelf geniet van de prachtige onderwaterwereld in de verschillende tanks. Verder zijn er voor de kinderen dagelijks activiteiten die apart georganiseerd worden. Je kan online het programma inzien en aan welke workshops of activiteiten ze kunnen deelnemen. Het Aquarium van Barcelona noemt zichzelf dan ook een kidsproof activiteit.

Een unieke activiteit voor volwassenen is zwemmen met haaien. Hier zitten wel wat voorwaarden aan verbonden. Als eerste is het vrij duur en ten tweede moet je officieel in het bezit zijn van een PADI certificaat. Je gaat namelijk duiken in het bassin met haaien. Als je dit wilt, dan moet je hiervoor apart reserveren en rekenen op ongeveer € 300 per persoon.

Openingstijden

Het Aquarium van Barcelona is elke dag geopend van november tot en met maart van 10.00 tot 19.30 en met kerst tot 20.30. In April, mei en oktober zijn ze geopend van 10.00 tot 20.00. In juni en september van 10.00 tot 21.00 en in juli en augustus van 10.00 tot 21.30.

Tickets en prijzen

Volwassenen betalen € 20 entree per persoon. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen en van 3 tot en met 4 jaar kost het € 7.Kinderen van 5 tot 10 jaar betalen € 15. Het is slim om je kaartjes ver van te voren te reserveren. Vooral in het hoogseizoen kunnen de wachttijden flink oplopen.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Aquarium van Barcelona Ervaringen