10x de mooiste steden om Oud en Nieuw te vieren

10x de mooiste steden om Oud en Nieuw te vieren
Redactie Holidaytrust.nl Stedentrip 14 november 2019 Gewijzigd op:

Veel mensen kiezen er voor om Oud en Nieuw ergens anders te vieren. Er zijn vele steden om dit grote feest te vieren en te genieten van mooie vuurwerkshows. Voor een onvergetelijke Oud en Nieuw kan je naar meerdere steden gaan. In deze blog vertellen wij jouw de 10 mooiste steden om Oud en Nieuw te vieren.

New York

De absolute nummer één voor Oud en Nieuw is New York. Op Times Square is een groot gratis New Years Eve feest die je nooit meer zal vergeten. Op een grote mast word er om middernacht een Ball Drop gedaan waarbij deze bal van de mast valt. Hiervoor komen elk jaar ongeveer 500.000 mensen naar deze traditie en kijken er nog miljoenen mensen op de tv mee. Beroemde artiesten geven de hele avond door optredens op Times Square om er een gezellig feest van te maken. Als je van vuurwerk houdt en een mooi uitzicht wilt moet je naar Liberty Island gaan. Al het vuurwerk dat boven de stad wordt aangestoken kan je prachtig zien vanaf deze plek.

New York Time Square
Time Square waar uiteindelijk het grooste feest van de stad losbarst

Sydney

Op televisie is het een bekende plek voor Oud en Nieuw. De allergrootste vuurwerkshow ter wereld in Sydney is gigantisch en het is tevens ook de eerste plek waar het nieuwe jaar begint. De hele dag door zijn hier feesten, evenementen en entertainment. S’avonds is er een lange lichtparade van boten door de haven die je zeker moet zien. Sydney wordt ook wel New Year’s Eve Capital of the World genoemd. In diverse clubs door de stad gaan de feesten nog lang door en heb je meestal toegangskaartjes kopen.

Syndey Jaarwisseling
Prachtig zicht over Sidney met vuurwerkshow

Madrid

Samen met de locals wordt hier elk jaar afgeteld naar het nieuwe jaar en wordt er vuurwerk afgeschoten. Je hebt hier zeker een bijzonder en feestelijk Oud en Nieuw. Volgens de lokale tradities moet je bij elke klokslag een druif of olijf eten voor een gelukkig nieuwjaar. In Madrid moet je je een beetje overgeven aan de locals en gezellig meedoen. Als je uit je hotel loopt kom je al in de feest sferen. Een glas Cava en lekkere Churros horen erbij en zorgen ervoor dat er een gezellige sfeer komt.

London

De Big Ben slaat de twaalf uur aan en het feest gaat los. London maakt er het grootste feest van het jaar van en trekt alles uit de kast. Een kwartier lang zie je het mooiste vuurwerk voor bij komen. Bij de London Eye is het dan het drukst omdat het daar word afgeschoten. Het feest word in vele kroegen gevierd door de lokale bevolking en toeristen. Voor spektakel moet je naar de Londense South Bank. Je hebt er goed uitzicht vanaf de bruggen en het is er aangenaam druk. Op nieuwjaarsdag is er een grote parade door de stad met dansers, paarden en praalwagens. Met Oud en Nieuw mag je ook gratis gebruik maken van de metro in Londen.

Londen Oud en Nieuw
London-Eye met Oud en Nieuw

Antwerpen

Voor een gezellige plek en een paar daagjes weg ben je in Antwerpen op de goede plek. Op de Grote Markt kan je aftellen tot twaalf uur en bij de linkeroever kan je genieten van de mooie vuurwerkshow. Voor een leuk feest kan je naar de Millennium Nacht om een groots oudejaarsevenement bij te wonen. Het is aan het water met uitzicht op al het spektakel. De bussen rijden hier de hele nacht om je weer veilig naar je hotel te brengen.

Parijs

De City of Lights is tijdens de feestdagen romantisch verlicht en de vuurwerkshow mag zeker niet ontbreken. Vele mensen komen samen op de Champ-Elysee om het nieuwe jaar in te knallen. Een mooi uitzicht op de vuurwerkshow heb je vanaf hier zeker. De mensen luiden het jaar in met vele partypoppers en liters champagne. Behoorlijk druk is het hier wel, voor wat minder drukte kan je naar de wijk Montmarte. Voor mooie foto’s is de Eiffeltoren prachtig verlicht van boven tot beneden. Natuurlijk is Disney Land Parijs ook altijd een leuke plaats om het nieuwe jaar in te luiden. Zeker met de mooie licht- en vuurwerkshow bij het paleis

Disneyland Parijs vuurwerk
Show in Disneyland Parijs

Praag

Het centrum van Praag is in December verlicht met duizenden lampjes die voor een gezellige sfeer zorgen. Op de kerstmarkt kan je genieten van lekkere hapjes en een warme glühwein drinken. Het nieuwe jaar wordt ingeluid met een vuurwerkshow die je kan bewonderen vanaf het Wenceslasplein of op één van de veertien bruggen. Op de beroemde Karelsbrug heb je het beste uitzicht. Wat zeker een speciale manier is een boottocht over de rivier de Moldau.

Lissabon

In de meest steden is het erg koud rond deze tijd van het jaar. Maar in Lissabon zijn de temperaturen nog lekker aangenaam. Het is een erg gezellige stad om dit feest te vieren. Op het Praca do Comercio kan je kijken naar het spetterende vuurwerk. Voor diverse feesten kan je door de hele stad terecht. Een Nieuwjaars duik gaat ze hier niet voorbij en word al in de vroege ochtend gedaan op Nieuwjaardag.

Vuurwerkshow lissabon
Lissabon vuurwerkshow welke opstart

Edinburgh

Het grootste en levendigste Nieuwjaarsfeest is in Edinburgh. Elk jaar is er een vier daagse festival waarin het oude jaar word afgesloten en nieuwe jaar luidruchtig wordt ingeluid. Ruim 250.000 bezoekers komen naar deze stad. Het begint met een enorme fakkeltocht en openlucht feest. Vele concerten en feesten beginnen op Oudjaarsavond. Om middernacht word er voor 4,5 ton vuurwerk de lucht in geschoten die de skyline van Edinburgh in vuur en vlam zet. Met Nieuwjaarsdag is er de traditionele hondensleeën en Nieuwjaars duik.

Berlijn

Deze stad pakt Oud en Nieuw groots aan door feesten en evenementen te organiseren door de hele stad. De bekendste is het feest bij Branderburger Tor. In deze straat ontstaat elk jaar een twee kilometer lange partystraat. Er is live muziek, licht shows en diverse optredens. Éen miljoen mensen komen hier samen op het nieuwe jaar in te luiden. Vrijwel overal in Berlijn kan je eten en drinken halen. Vooral voor de bier en braadworst liefhebbers is dit de stad waar je Oud en Nieuw moet vieren.

Berlijn oud en nieuw
Grootste feest is rond de Branderburger Tor

Wat vinden lezers van dit artikel?
0,00 beoordelingen
Welke beoordeling geef jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
Waanzinnige deal!
Voorkom dat je niet teveel betaald voor je volgende vakantie!
4 dagen voor slechts €98.00
Bekijken