Alleen op reis: Hoe doe je dat? De beste tips!

Alleen op reis: Hoe doe je dat? De beste tips!
Arno@2 Soloreis 20 februari 2020 Gewijzigd op:

De eerste keer alleen op reis gaan is voor iedereen spannend. Voorheen ben je misschien met je ouders op reis gegaan. Of je bent altijd met vrienden op reis geweest. Je hebt dus geen flauw idee of je het leuk gaat vinden om alleen op reis te gaan. Sterker nog je bent bang dat je eenzaam gaat voelen op reis. Gelukkig hebben wij de beste tips verzameld om een reis alleen geslaagd te maken. Je zal merken dat je het in de toekomst nog veel vaker gaat doen als je eenmaal de smaak te pakken hebt. Lees deze reistips voor singles

Alleen op reis: voorbereiding tips

Laten we starten met de voorbereiding. Tenslotte is een goede voorbereiding al het halve werk en in dit geval zeker!

Boek de eerste keer een weekendje weg

Ga niet meteen een rondreis van twee weken in je eentje boeken. Vooral niet als je geen flauw idee hebt of het iets voor je is. Het is belangrijk dat je aan het idee van alleen reizen gaat wennen. Boek eerst een weekendje weg. Eventueel kan je een weekendje weg boeken naar een stad waar je al eerder geweest bent. Je bestemming voelt daardoor vertrouwd. Daarbij kan je kijken hoe het voelt om alleen op reis te gaan. Mocht je echt heimwee krijgen, dan ben je binnen de kortste keren weer thuis. Leuke steden om in je eentje te bezoeken zijn: Antwerpen, Barcelona, Berlijn en Milaan. Het belangrijkste is dat je een plaats uitzoekt waar jij je goed bij voelt.

Bedenk vooraf wat je wilt doen

De meeste solo reizigers zijn bang dat ze zich kapot gaan vervelen als ze alleen op reis gaan. Kies daarom een bestemming uit waar genoeg te zien en te beleven is. Bedenk daarna vooraf welke dingen je graag wilt zien of doen. Maak eventueel een planning per dag wat je wilt doen. Mocht je gaan vervelen, dan heb je altijd nog een planning om je aan te houden. Je kan het eventueel een back-up plan noemen mocht je gaan vervelen tijdens de reis.

Boek een georganiseerde tour

Een georganiseerde tour is prima om een deel van de stad te zien inclusief de bekende bezienswaardigheden. Het voelt ook een stuk gezelliger om samen met een groepje door de stad heen te reizen. Daarbij hoef je ook nog eens niet na te denken waar je nu weer naartoe gaat. Je laat jezelf gewoon lekker leiden door de groepsleider. De kans is ook groot dat er nog meer solo reizigers in de groep zitten. Je vindt zo al snel aansluiting bij de andere reizigers en wie weet kunnen jullie later samen nog iets ondernemen. Tip, kijk eens naar de mogelijkheden van een alleenstaande reis in Spanje. In dat zonnige land vind je veel mogelijkheden om alleen of met een groep op vakantie te gaan.

Neem niet teveel spullen mee!

Het klinkt gek, want alles wat je nodig hebt moet je zelf meenemen. Toch is het aan te raden om zo min mogelijk spullen mee te nemen. Alles wat je meeneemt moet je zelf sjouwen en dat kan nog wel eens vies tegenvallen. Als je niet zoveel tijd hebt kan dit voor onnodig veel stress zorgen en dat wilt je niet.

Maak kopieën van belangrijke documenten

Niets zo vervelend als je belangrijke documenten verliest op je reis, maar als je ervoor zorgt dat je kopieën bij je hebt dan valt het allemaal reuze mee. Scan belangrijke documenten zoals je reisverzekering enz. in en zet het op je mail of Dropbox.

Alleen op reis: Overnachten

Overnachten is wel een dingetje en dat is te begrijpen! Maar met deze tips hoef jij je een geen zorgen meer te maken en kan je volop gaan genieten.

Verblijf in een hostel

Sommige mensen vinden het lastig om geen contact te hebben met andere mensen tijdens een reis in hun eentje. Ze willen graag nieuwe mensen ontmoeten en zelfs vriendschappen sluiten. De beste manier om dit te doen is door te verblijven in een hostel. Hostels staan erom bekend dat ze veel solo reizigers hebben en dat er sneller contacten gesloten worden. Vaak gaat het om de standaard gesprekjes, maar het komt ook voor dat je samen met nieuwe mensen een bezienswaardigheid gaat bezoeken. Of dat je zelfs gezamenlijk vanavond uit eten gaat. Zo zie je dat alleen reizen echt niet eenzaam hoeft te zijn.

Alleen op reis of met een groep?

Alleen op reis gaan, heeft zo zijn voordelen. Een groepsreis boeken, heeft dat zeker ook. Hier vind je alle informatie over alleenstaande reizen. Je vindt er ook informatie over single groepsreizen.

Alleen op reis gaan, heeft zo zijn voordelen. Een alleenstaanden groepsreis zeker ook!

Kies ook een keer voor luxe!

Een hostel is absoluut een aanrader en moet je een keer gedaan hebben, maar een luxe verblijf ook! Hier kan je namelijk echt even helemaal niets en bijvoorbeeld je soloreis in stijl afsluiten. Boek één of twee nachten in een luxe hotel met alles erop en eraan en geniet van alle luxe en rust. Enjoy!!

Alleen op reis: Tijdens je reis

Maak je leuker en veiliger met de volgende tips!

Hou het thuisfront op de hoogte

Het is bij de meeste vakantiebestemmingen niet bepaalt gevaarlijk te noemen om alleen op reis te gaan. Zolang je gezond verstand gebruikt zal er vrij weinig gevaarlijks gebeuren. Toch maakt het thuisfront zich vaak wel zorgen als je alleen op reis bent. Een gouden tip is om ze regelmatig op de hoogte te houden. Deel foto’s van de leuke dingen die je aan het doen bent of laat weten dat alles goed gaat. Dit is eigenlijk geen tip voor jezelf, maar meer om het thuisfront gerust te stellen.

Ga eten aan de bar

Ben je bang voor een tafeltje voor één? De beste manier om er toch een gezellige avond van te maken is door te gaan eten aan de bar. Aan de bar zitten soms meer mensen die alleen zijn. Het is daarom de beste plek om nieuwe vriendschappen te sluiten. Mocht je geen gesprek aan kunnen knopen met andere reizigers, dan valt het in ieder geval niet op dat je alleen op reis bent. Wie weet kan je zelfs wel een leuk gesprek voeren met de barman.

Zet je verlegenheid opzij

Je zal merken dat je in het begin nog best lastig vindt om zomaar vreemde aan te spreken. Maar je merkt al vrij snel dat je de leukste gesprekken kan voeren als je verlegenheid opzijzet. Wie weet sluit je zelfs wel vriendschappen voor het leven. Durf dus iemand aan te spreken bij de bar of een praatje te maken met vreemden. Maak kennis met de lokale bevolking of ontmoet nieuwe mensen in een restaurant. Je zal merken dat er echt een wereld voor je opengaat als je verlegenheid opzijzet. Vooral als je alleen op reis gaat is dit handig.

Neem iets te lezen mee

Soms is het ook lekker om even helemaal niets te doen. Dit is het voordeel van alleen op reis gaan. Je bent van niemand afhankelijk en je bepaalt helemaal zelf wat je gaat doen. Dit betekent dat als je lekker een dag lui aan het zwembad wilt liggen het gewoon kan. Maar het kan soms wel even saai zijn als je met niemand een gesprek kan aanknopen. Neem daarom iets mee om te lezen op het strand of langs het zwembad. Denk aan een goed boek of neem een paar magazines mee. Je kan zo heerlijk even uitrusten en van een goed boek of magazine genieten.

Gebruik je gezond verstand

In principe is alleen reizen niet onveilig. Er kunnen ook dingen fout gaan als je met z’n tweeën op reis gaat. Toch is het wel slim om iets beter op te letten als solo reiziger. Je kan sneller slachtoffer zijn van een misdaad. Hang dus niet de held uit en sla een eng steegje gewoon over. Check vooraf wat de slechte buurten zijn in de stad en sla deze over. Ga ook geen dingen doen die je normaal ook niet zou doen. Zolang je gezond verstand blijft gebruiken zal alleen reizen niet per se onveiliger zijn dan met z’n tweeën op reis.

Let op je uitgaven

Last but not least, let echt op je uitgaven! Het klinkt zo voor de hand liggend, maar zeker als je lange tijd op reis gaat kan dit best lastig zijn. Je moet de gehele periode met je budget doen dus zorg dat je dit in de gaten houdt. Weest bewust van je uitgaven en zorg ervoor dat je bijvoorbeeld nooit over je dagelijkse budget gaat. Ga je een keer luxe eten zorg dan dat je bijvoorbeeld in een goedkopere hostel slaapt. Een dagbudget is daarbij erg handig om aan te houden

Reacties zijn gesloten.