De ultieme Harry Potter wandeling door Londen: 10x de best locaties

De ultieme Harry Potter wandeling door Londen: 10x de best locaties
Arno@2 Ontdekken 22 augustus 2019 Gewijzigd op:

Een echte Harry Potter fan moet eens een prachtige Harry potter wandeling doen in Londen. Van alle plekken op aarde ademt deze stad het meeste de verhalen van J.K Roling. Het zal je dan ook niets verbazen dat hier veel plaatsen te vinden zijn welke gebruikt zijn in de film. Met deze tour van 3:37 uur lopen heb je de leukste Harry Potter-plekjes van London gezien. Let wel op dat je nog wat tijd moet rekenen om rond te kijken.

London Zoo: Het reptielenhuis

Sowieso is een bezoek aan London Zoo ontzettend leuk en helemaal als je weet dat hier een leuke scene is verfilmd. In de eerste Harry Potter film is dit namelijk de plek waar het glas van het terrarium verdwijnt waarna er een slang kan ontsnappen. Super leuk om eens te zien toch?

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Londen

Verblijf in 3* Hotel in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €54.00
1.png
Bekijken

Platform 9 3/4 op King’s Cross Station

De magische wereld van Harry Potter begint natuurlijk op het heilige platform 9 3/4! Er is dan ook geen mooiere plaats dan om hier te beginnen. Wanneer je langs perrons 4, 5, 6, 7 en 8 loopt zie je in het illustrerende bagagekarretje al staan. Bij “Platform 9 3/4” kan je inderdaad in de voetsporen van Harry treden en op de foto! Let op het kan hier erg druk zijn dus zorg dat je er vroeg bij bent

Tip: Breng tevens een bezoek aan “De winkel van Olivander”, de Harry Potter souvenirwinkel op het station

Kings Cross Station Londen

Leadenhall Market: Beleef de Wegisweg

Natuurlijk mag een bezoek aan de Wegisweg niet ontbreken! Er is geen betere locatie dan de Leadenhall Market te bezoeken. Sommige shots als de inspiratie is van deze oudste overdekte Londense markt gehaald. De deur van de lekkeKetel is bijvoorbeeld hier ook gefilmd welke in het echt dient als deur van een opticien.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Londen bij TUI

St Paul’s Cathedral & Millennium Bridge

Beide sowieso een must om te bezoeken als je naar Londen gaat, maar ook op je Harry potter toe. In de Orde van de Feniks is de Kathedraal en brug te zien wanneer dooddoeners door Londen vliegen op weg om de brug te vernielen.

Maar de Kathedraal is ook gebruikt als filmdecor om bijvoorbeeld scenes op te nemen wanneer de leerlingen onderweg zijn naar het leslokaal van professor Zwamdrift. Hierbij dient de draaitrap als filmdecor.

Millenneum Bridge en St Pauls Cathedral Londen

High Commission of Australia: De Goudgrijp Bank

In de eerste film neemt Hagrid, Harry mee naar de Goudgrijp Bank. Hier ligt namelijk de erfenis van zijn ouders welke hij kan gebruiken voor zijn opleiding op Zweinstein. De Exibition Hall is de plek welke je zal herkennen in de film. Het interieur hebben ze namelijk gebruikt voor de goudgrijp scenes.

Piccadilly Circus

Harry Potter and the Deathly Hallows brengen Harry, Ron en Hermelien een bezoek aan de bruiloft van Ron’s broer Bill. Hier worden ze al snel lastiggevallen door dooddoeners waarna ze vluchten en via het verschijnselen terecht komen bij Piccadilly Circus. Deze scene zal je waarschijnlijk herkennen doordat ze bijna worden overreden door een Londonse Bus en in het dreuzelcafé opnieuw worden aangevallen door twee dooddoeners.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Londen

Great Scotland Yard

Om het ministerie van Toverkunst te betreden dienen ze een telefooncel te gebruiken. In de film doen zij dit op Great Scotland Yard waar helaas helemaal geen rode telefooncel staat. Maar een bezoek is het zeker waard, want in de Relieken van de Dood gaan Harry, Ron en Hermelien hier ook heen om te infiltreren bij het ministerie. Dan maken zij alleen geen gebruik van de telefooncel, maar van wc’s dit toegang geven.

Westminster Underground

In the Order of the Phoenix gaat Harry met Meneer Wemel met de metro naar het Ministerie van Toverkunst. Het metrostation welke hiervoor is gebruikt is Westminster Underground! Hier kan je dus door dezelfde poortjes lopen als Harry heeft gedaan!

Westminster Underground: het station waar Harry en Mr Wemel via reizen

Borough Market: De nieuwste Lekke Ketel

Na de eerst film is de ingang van de Lekke Ketel verplaats van de Leadenhall naar de Borough Market. In werkelijkheid is dit de ingang van een bloemenzaak, maar geloof ons je ziet al snel de flashbacks van de Gevangene van Azkaban voorbij komen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Londen

De Theems: van de Tower bridge tot de Londen Bridge

Bij de start van the Order of the Phoenix wordt Harry opgehaald door de Orde van de Feniks om naar Grimboudplein 12 (hoofdkwartier Order van de Feniks) te brengen. Per bezem vliegen ze over de Theems en zie je allerlei hotspots van Londen voorbij komen waaronder enkele bekende bruggen zoals de Tower Bridge en Palace of Westminster.

Towerbridge over de Theems in Londen

London Eye: Beste uitzicht over de Theems

De London Eye komt zelf niet in beeld in Harry Potter, maar vanaf hier kan je wel een aantal filmlocaties zien liggen. Wat dacht je van de Westminster Bridge, Theems, Big Ben en de brug.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Londen bij TUI

Reacties zijn gesloten.