21x de mooiste plekken in Nederland

21x de mooiste plekken in Nederland
Arno@2 Eigen land 8 oktober 2020 Gewijzigd op:

Wat zijn de mooiste plekken van Nederland? Eigenlijk een onmogelijke uitdaging om daar een lijstje van te maken, want eerlijk is eerlijk ons land heeft ongelofelijk veel mooie plekjes. Het prachtige uitzicht over de Friese meren, fietsen langs de kinderdijk of een wandeling maken door de Biesbosch. Dit zijn slechts enkele mooie plekken van Nederland die wellicht op ons lijstje staan. Wil jij nou weten wat onze top 21 is? Lees dan gauw verder en ontdek de 21 mooiste plekken van Nederland

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips in Nederland

Bootje varen in Giethoorn

Giethoorn behoort zeker tot de mooiste plekken van Nederland.  Deze plaats in Overijssel is geheel omgeven door het water. Giethoorn is zo een typisch unie Hollands plekje die natuurlijk niet mag ontbreken op de lijst. Naast dat het hier prachtig is, is bootje varen natuurlijk ook nog eens erg leuk en heeft het ook iets romantisch. Samen heerlijk ronddobberen over de kanaaltjes onder de talloze bruggetjes door. Met natuurlijk uitzicht op al het moois wat dit dorpje te bieden heeft. De tijd lijkt hier echt even stil hebben gestaan met veel typisch oud Hollandse beelden. Overnachten in Giethoorn?  Je kunt hier een huisje aan het water Giethoorn huren.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakantiehuisjes in Giethoorn

Verblijf in 3* Bungalow in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €196.00
1.png
Bekijken

Zaanse Schans

Een andere typisch oud Hollands zicht is natuurlijk de Zaanse Schans. Dit typisch oud Hollandse dorpje is een prachtig oud Hollands dorpje waar je een reis maakt door de 18 en 19e eeuw heen. Natuurlijk vind je er verschillende molens, ambachten en musea om je een volledig beeld te geven hoe de mensen in deze tijd moeten hebben geleefd. Zo kan je zien hoe vroeger hout werd gezaagd met de houtmolen om vervolgens richting de klompenmakerij te gaan waar er klompen van werden gemaakt. Natuurlijk blijft het niet allen bij klompen, want je kan zelfs zien hoe ze kaas, brood en andere ambachten uitoefende.

Zaanse Schans

Bollenvelden

Natuurlijk is ons land niet compleet zonder bloemen (vooral tulpen) en waar kan je dit nou beter aanschouwen dan op de bollenvelden. De bekendste bollenstreek vind je in Zuid-Holland. Rond Lisse en Hillegon kan je een prachtig autoroute rijden door de tulpenstreek. In 60km krijg je niets anders te zien als prachtige bloemen waarbij natuurlijk de Tulp de show zal stelen. Kleurrijke bloemtapijten zullen de omgeving kenmerken. De bollenvelden behoren zeker tot de mooiste plekken van Nederland. Vooral buitenlandse toeristen komen in grote getalen op deze bijna magische attractie af.

bollenvelden

Amsterdam

Natuurlijk mag de hoofdstad Amsterdam niet aan de lijst met mooiste plekken van Nederland niet ontbreken. Veel mensen die een weekendje weg Nederland kiezen voor een weekendje Amsterdam. Het is dan ook de perfecte plek voor een stedentrip Nederland

Natuurlijk moet je hier een rondvaart maken door de grachten met een prachtig uitzicht op de grachtenpanden van Amsterdam.

Wil je het echt Amsterdam ontdekken dan is het leuk om een bezoek te brengen aan de oeroude Albert Cuypmarkt. Hier vind je de echte Amsterdam en staat ook het standbeeld van onze volkszanger André Hazes. Natuurlijk is je bezoek niet compleet zonder bezoekje aan het Rijksmuseum en in de avond mag een rondje op de Wallen ook niet ontbreken. Nergens ter wereld vind je zo een erotische buurt als deze. Absoluut uniek en moet je eens gezien hebben.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Amsterdam

Kinderdijk

Een ander schitterend Hollands plaatje is de Kinderdijk! Het is een plaatsje in Holland waar eigenlijk alles draait om de 19 molens die hier te vinden zijn. De molens staan aan de rivier en worden gekenmerkt door de prachtig bloemvelden in de omgeving. Indrukwekkend is het zeker als je weet dat deze molens ons helpen om het water buiten de duiken te houden. Een tip is dan ook om de omgeving met de fiets te ontdekken.

molen in kinderdijk

Den Haag

Den Haag is misschien niet de allermooiste stad, maar is onze politieke hoofdstad en alleen daarom al een bezoekje waard! En een stedentrip Den Haag is ook genieten. Verblijf in een hotel met sauna en breng je dan ook als eerste en bezoek aan het Binnenhof, de Hofvijver en het torentje van de premier. Je kan zelfs een rondleiding krijgen waar je alles wordt verteld over alles wat te maken heeft met onze politieke geschiedenis.

Hierna moet je natuurlijk de stad achter de duinen ontdekken. Leuk is om de hofjes van de stad te ontdekken. Vroeger werden deze hofjes gebouwd waar verschillende woningen gezamenlijk een binnen- of buitentuin deelden. In de 13e eeuw starten ze met het bouwen van de liefdadigheidshofjes en vandaag de dag zijn vele nog steeds bewoond.

Afsluiten doe je natuurlijk in het prachtige centrum van Den Haag. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Vredespaleis of ga eens winkelen in de Haagse Passage.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Den Haag

De Veluwe

Ben jij gek op natuur en fietsen dan moet je een bezoek brengen aan de Veluwe! De prachtige natuurpark staat bekend om de prachtig paarse heide, zandduinen en prachtige bossen. De diversiteit van natuur zorgt voor een prachtig landschap waar je onder meer herten kan tegenkomen. Ook moeten kunstliefhebbers een bezoek brengen aan het Kröller-Müller-museum. Dit ligt op het park en heeft het op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Overnacht in een huisje in het bos Veluwe en geniet van de geluiden van wilde dieren zoals edelherten en wilde zwijnen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakantieparken op de Veluwe

Texel

Wadlopen naar Texel is absoluut een must om eens gedaan te hebben. Wanneer de zee zich terugtrekt is het mogelijk om te wandelen over de plek waar kort hiervoor nog de zee was. In een route van van 3,5 uur loop je 11km naar het schitterend eiland.

Op het eiland ben je echt op een uniek stukje Nederland. Natuurlijk vind je op Texel schitterende stranden en duinen. Maar vooral de rust lijkt hier voor een unieke ervaring te zorgen. Je bent in Nederland, maar zal het ervaren als een totaal andere plek.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Texel

Volendam

Een oudhollandse foto in oude kledij mag natuurlijk niet ontbreken. Niet voor niets vinden jaarlijks ontelbaar veel toeristen deze stad en dat heeft natuurlijk alles te maken met de oud Hollandse uitstraling, visserij en oude ambachten. Na een foto in kledij, een wandeling door het centrum kan natuurlijk een heerlijk visje eten niet ontbreken.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Volendam

Keukenhof

Liepen we net nog door de tulpenvelden dan mag natuurlijk een bezoek aan de keukenhof niet ontbreken. Nergens in Nederland vind je een plek waar ze zo goed met bloemen, planten en bomen zijn als hier. Naast de prachtige tuinen lijkt het wel kunst wat ze hier met alles doen. Prachtige kleuren wisselen elkaar af in verschillende thema’s. De Keukenhof is 2 maanden per jaar open en absoluut een aanrader als je van planten houdt. Eigenlijk ook als je er niet zo van bent 😉

de keukenhof

Maastricht

Eén van de gezelligste steden van Nederland en wordt bijna in één woord genoemd met Valkenburg. Allebei typisch Limburgse steden waar de gezelligheid vanaf spat. Ga in Maastricht natuurlijk een heerlijke vlaai eten op de Vrijthof en breng hier een bezoek aan de bijzondere boekenhandel gevestigd in de kerk. Hierna kan je los gaan door de winkelstraten om vervolgens af te sluiten bij de kade van de stad. Maastricht is absoluut één van de mooiste, maar vooral gezelligste steden van Nederland. Het is de stad voor een vriendinnenweekend Nederland.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Maastricht

Orvelte

Orvelte is zo een oud Hollands dorpje waar de tijd heeft stilgestaan. Inmiddels is de plaats uitgegroeid tot groot museum. Je ontdekt hier hoe de mensen hier vroeger moeten hebben geleefd. Je kan zien hoe het normale leven binnen een huis moet zijn geweest, maar kan ook zien hoe de verschillende ambachten hun werk deden. Zo kan je naar de klompenmakerij om te zien hoe ze van een houtblok een oerhollands klomp maken. Afsluiten doe je natuurlijk met een oeroude lekkernij, de pannenkoek!

boerderij in Orvelte

(Kaasmarkt) Alkmaar

Nederland kan niet zonder kaas en dan is de kaasmarkt de place to be! In Alkmaar vind je iedere vrijdag van april t/m september deze gezellig markt. Al in 1365 werd hier de eerste kaasmarkt gehouden. Toen echt nog voor het handelen in kazen. Nu is dit nog steeds het geval, maar is het ook veel spektakel. Kazen zie over het hele plein gedragen worden en het voelt dan ook aan als een kleine show. Natuurlijk mag een heerlijke kaas niet ontbreken.

Naast de kaasmarkt is Alkmaar ook een ontzettend leuke stad om te winkelen. Maak een wandeling door de historische binnenstad en geniet van alles. Tip:  Ook de kaasmarkt in Gouda is leuk om te bezoeken. En Gouda is ook wel leuk voor een weekendje weg Nederland.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Alkmaar

Nationaal Park de Biesbosch

Tussen de mooiste plekken van Nederland moet natuurlijk een plaats zijn voor de Biesbosch. Het natuurgebied onderscheidt zich van alle natuurgebieden in Nederland door het waterrijke landschap en de aanwezigheid van bevers en andere bijzondere dieren. Hierdoor is het echt een ander landschap als andere natuurgebieden in Nederland. Je kan dan ook gerust een mooie kanotocht door de Biesbosch maken. De waterbuffels zullen waarschijnlijk één van de hoogtepunten van de dag zijn.

Tip: Als je wilt overnachten in dit unieke gebied. Hier kan je een huisje Biesbosch met boot of sloep huren.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakantieparken bij de Biesbosch

Amersfoort

Amersfoort zal niet direct bij veel mensen staan op het lijstje van mooiste plekken van Nederland. Toch heeft het oude stadscentrum meer dan genoeg te bieden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de prachtige koppelpoort van de stad. Maar ook een dagje winkelen mag absoluut niet ontbreken als je Amersfoort gaat bezoeken. Al jaren staat deze namelijk op de lijst met beste shopsteden van Nederland.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Amersfoort

Neeltje Jans en de Deltawerken

De Deltawerken zijn in de hele wereld bekend en dat heeft te maken met de functie van de Deltawerken. In 1953 kreeg Nederland te maken met de grootste waternoodsramp en sindsdien is er besloten om hier iets aan te doen. Alle open verbindingen met de zee werden afgesloten op die van Rotterdam na. Het deltawerk zorgt ervoor dat de stukken van Nederland die onder de zeespiegel liggen droog blijven. Dit hoogstaande stukje techniek is absoluut uniek als je weet dat het water zo hoog staat om de rest daarachter droog te houden. In Deltawerk Neeltje Jans leren ze je alles over deze periode en waarom het zo belangrijk is dat dit is gebouwd. Lees hier alles over Neeltje Jans en de mogelijkheid een weekendje weg Zeeland te boeken en te verblijven in een huisje aan het water.

Delta werken Neeltje Jans

Utrecht en Kasteel van Haar

Utrecht is echt een schitterende stad. Natuurlijk kenmerkt de dom deze stad, maar het heeft gelukkig nog veel meer te bieden. Zo kent naast Amsterdam ook Utrecht een gezellige centrum met grachten. Met trappen kan je afdalen richting het niveau van het water. Het gezellige centrum van Utrecht is dan ook echt een aanrader. Ga heerlijk eten langs de grachten van de stad of breng een bezoek aan het totaal nieuwe Hoog Catherijn. Dit is het overdekte station waar je prachtig overdekt kan winkelen.

Als je toch in Utrecht bent moet je ook een bezoek brengen aan Kasteel de Haar. Het ligt net buiten Utrecht en is het grootste kasteel van Nederland. Zo kan je er onder meer het verhaal leren kennen van flamboyante leven van de familie van Zuylen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Utrecht

Elfstedentocht

Een super leuke manier om Friesland te leren kennen is door de Elfstedentocht af te leggen. Je leert de provincie kennen aan de hand van 11 verschillende steden en doet dit door een route van 265km af te leggen. Het leukste is om dit te doen per fiets en te genieten van alles wat je tegenkomt onderweg. Naast de 11 steden zijn er natuurlijk nog veel mooie plekjes in Friesland. Maar wil je Friesland leren kennen dan is dit een erg leuke manier.

water friesland elfstedentocht

Scheveningen

Iedereen die van het strand houdt moet een bezoek brengen aan het bruisende Scheveningen. Wanneer de zon schijnt moet je natuurlijk niet je zwemspullen vergeten, maar ook met minder weer is het hier heerlijk wandelen. Even opwarmen en een hapje eten kan je op de pier of boulevard, maar als ik een tip mag geven dan moet je absoluut een bezoek brengen Simonis. Dit is de visspeciaalzaak van Scheveningen en nergens eet je zo lekker als hier!

Je sluit je dag natuurlijk af met een super leuke musical in het AFAS Circustheater en aansluitend kan je nog een gokje wagen in het Holland Casino. Zoek je nog een leuke slaapplek? Lees hier over leuke trendy hotels in Den Haag.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Scheveningen

Loonse en Drunense Duinen

Absoluut een aanrader als mooiste plekken van Nederland is de Loonse en Drunense Duinen. Het is het grootste stuifzandgebied van West-Europa en heeft zelfs iets tropisch op een warme dag. In de zomer kan het hier dan ook behoorlijk warm worden, maar dat neemt niets weg van de schoonheid van dit natuurgebied. Prachtig zandvlaktes met een uniek aanbod van flora en fauna maken deze plek uniek in Nederland. Tip, weekendje Loonse en Drunense Duinen boeken, overnacht in een huisje in de duinen in Vogelenzang.

Loonse en Drunense Duinen

Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en is super leuke stad om eens stadswandeling te maken. Laat je helemaal mee terugnemen naar de Romeinse tijd, maar ook elementen uit de Tweede Wereldoorlog zijn terug te vinden. Ben je een fan van historische gebouwen dan moet je absoluut een bezoek brengen aan de Grote Markt. Hier vind je namelijk de blikvanger van Nijmegen, de Sint Stevenskerk.

Naast de uitstekende winkelfaciliteiten heeft Nijmegen ook twee leuke parken waar je naartoe kan. Middenin het centrum van Nijmegen vind je het Kronenburgerpark waar je onder meer de omwalling van een Middeleeuwse muur vind. Een super leuk waar je in de zomer heerlijk kan rondhangen. Het Valkhof ligt wat verder van het centrum en ligt op een kleine heuvel waardoor een een prachtig uitzicht hebt over de Waal.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Nijmegen

Heb jij nog tips voor mooie plekken in Nederland? Laat het hieronder in de reacties weten!

Reacties zijn gesloten.