18x de leukste subtropische zwembaden van Nederland

18x de leukste subtropische zwembaden van Nederland
Arno@2 Dagje uit 5 oktober 2019 Gewijzigd op:

Wat zijn de leukste subtropische zwembaden van Nederland?

In Nederland werkt het weer natuurlijk lang niet altijd mee om lekker te gaan zwemmen. Gelukkig zijn er genoeg subtropische zwembaden waar je een duik in kan nemen. Verspreid over het land zijn er tientallen subtropische zwembaden te vinden. Deze vind je zelfs op vakantieparken Zeeland aan zee.  Maar wat zijn nu echt de leukste subtropische zwembaden van Nederland? Wij hebben er een aantal voor je uitgetest.

Aqua Mundo in Center Parcs Heijderbos

Vlakbij de Duitse grens vindt je het Heijderbos. Nabij deze plaats vindt je een prachtig Center Parcs park met het subtropisch zwembad Aqua Mundo. Dit is zeker één van de leukste en mooiste subtropische zwembaden van Nederland.

Center Parcs staat er natuurlijk bekend om prachtige zwembaden te bouwen. Toch weet lang niet iedereen dat je ook als niet gast van het park toegang kan krijgen tot het zwembad. Alleen in tegenstelling tot de gasten van het park moet je betalen om binnen te komen. Maar dit is zeker weten de moeite waard bij dit subtropische zwembad. Je vindt er een wildwaterbaan, meerdere zwembaden, bubbelbaden, mini kinderbaden en je kan er zelfs snorkelen tussen de subtropische vissen. Op vrijdag is het zwembad extra lang geopend tot 22.00.

Het aquamundo van de Heijderbos
Verblijf in 4* Bungalow in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €2.00
1.png
Bekijken

AquaFun Sportiom in ‘s-Hertogenbosch

Beleef heel wat waterpret in Aquafun Sportiom in ’s-Hertogenbosch. Je vindt hier een indoor subtropisch zwemparadijs met wildwaterbanen. Er is zelfs een wildwaterbaan waarbij je in een soort rubberenband een parcours aflegt. De jongste kinderen kunnen zich vermaken in de kinderbaden met sproeiende kikkers. Elke dag van de week is dit zwembad geopend met uitzondering op de maandag. Na afloop is het natuurlijk heerlijk om een patatje te eten op het terras.

Tikibad in Wassenaar

Wil jouw kind alleen maar naar het zwembad? Dan kan je Duinrell overslaan en alleen toegangskaartjes kopen voor het Tikibad. Het Tikibad is het grootste overdekte waterpark van Nederland. Je vindt er 16 verschillende glijbanen, bubbelbaden, verwarmde buitenbaden en een golfslagbad. Voor de jongste kinderen is er een mini waterpark met verwarmd water. Elke dag is het waterpark geopend van 10.00 tot 22.00. Met de kinderen blijft dit een fantastisch dagje uit. Behoort zeker tot de top 3 als het om de grootste subtropische zwembaden van Nederland gaat.

De Bonte Wever in Assen

Overnachten in een subtropisch zwemparadijs? Dit kan in de Bonte Wever in Assen. Je kan hier een leuk dagje weg afsluiten met een overnachting. Je vindt in de Bonte Wever ook een uniek subtropisch zwemparadijs in Aziatische stijl. Er zijn meerdere zwembaden, glijbanen en sauna’s te vinden. Je kan zo heerlijk even ontspannen. Speciaal voor de allerkleinste is er een apart peuterbad. Doordeweeks is het zwembad dagelijks tot 22.00 open en in het weekend tot 21.00.

Preston Palace in Almelo

Preston Palace is het enige all inclusive resort van Nederland. Toch kan je er niet alleen terecht voor een weekend weg. Het is ook mogelijk om er te gaan zwemmen. Je vindt er meerdere zwembaden, sauna’s, bubbelbaden en glijbanen voor zowel kinderen als volwassenen. Het grote zwembad heeft zelfs een thema. Het lijkt hierbij alsof je gaat zwemmen in een stoere jungle. Voor de jonge kinderen is er een apart verwarmd zwembad met laag water. Het zwembad is elke dag geopend van 09.00 tot 22.00. Een leuk idee in het kader van een all inclusive vakantie

De Plons in Tuitjenhorn

Eigenlijk kan je dit bijna geen zwembad meer noemen. De plons in Tuitjenhorn is één groot speelparadijs in het water. Het is vooral een leuk subtropisch zwemparadijs voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Eén van de hoogtepunten is de Holle Bolle Speelboom. Je vindt hier een glijbaan die om en door de boom heengaat met licht en geluidseffecten. Voor de jonge kinderen is er ook een interactief speelplein met waterfonteinen. De Plons is elke dag geopend.

Aqua Mundo Center Parcs de Eemhof

Opnieuw een Aqua Mundo zwembad van Center Parcs staat in onze lijst. Dit subtropisch zwemparadijs is zelfs al meerdere keren uitgeroepen tot het leukste zwembad van Nederland. De Eemhof ligt nabij Zeewolde en je vindt hier meerdere zwembadem, wildwaterbanen, Aziatische themabaden, glijbanen en een groot golfslagbad. De attracties zijn ook super voor de wat oudere kinderen. De jonge kinderen kunnen ondertussen spelen in de waterspeeltuin. Speciaal voor volwassenen zijn er ook nog wellnessfaciliteiten om even zonder kinderen te ontspannen.

Merwestein in Nieuwegein

Zwembad Merwestein in Nieuwegein heeft de laatste jaren wat grote updates doorgevoerd. Zo kan je in het zwembad zelfs watergames spelen en is er nog steeds de ouderwetse duikplank. Voor de allerkleinste is er een groot waterpark met verwarmd water. Verder is er een wildwaterbaan en een groot golfslagbad. Er worden ook regelmatig evenementen gehouden zoals discozwemmen en de bubbelbios. Er is overigens ook een buitenbad, maar deze is niet verwarmd.

De Scheg in Deventer

Misschien wel een subtropisch zwembad met het meest originele thema vindt je in Deventer in de Scheg. Je vindt er meerdere spannende glijbanen in een ijs en sneeuw thema. Er is zelfs nog een wellnessgedeelte, wildwaterrivier en een outdoor stroomversnelling. Voor een gemeentebad is dit absoluut een bijzonder zwembad te noemen en zeker de moeite waard. Vooral als je toch in de buurt van Deventer bent.

Mosaqua in Gulpen, Limburg

Helemaal in het zuidelijkste puntje van Nederland ligt Gulpen met subtropisch zwemparadijs Mosaqua. Dit zwembad is prachtig aangekleed en je vindt er meerdere attracties. Zo is er een driepersoonsglijbaan, doorzichtige glijbaan en een wildwaterrivier. Er is ook een golfslagbad. Er is ook een buitenbad midden in de heuvels van Zuid-Limburg, helaas is deze niet verwarmd. Als bezoeker kan je ook gratis gebruik maken van de suana en stoombaden. Het enige minpunt is dat er vrijwel geen faciliteiten voor kleine kinderen zijn.

Landal het Vennenbos in Hapert

In Hapert, Noord-Brabant ligt Landal vakantiepark Het Vennenbos. Net als andere Landal en Center Parcs parken is het mogelijk het zwembad apart te bezoeken. Je vindt hier meerdere attracties in een prachtig zwemparadijs. Je vindt er bijvoorbeeld een golfslagbad, black hole glijbaan, lazy river en meerdere kleine glijbanen. Voor de kleine kinderen is er een aparte waterspeeltuin. De ouders kunnen ondertussen een bezoek brengen aan de infrarood sauna. Kortom een prima subtropisch zwemparadijs voor een dagje uit.

Bad Hesselingen in Meppel

Een veelzijdig subtropisch zwemparadijs is Bad Hesselingen in Meppel. Je vindt hier zowel een subtropisch zwembad als een recreatie bad. Doordat het zwembad naast een fabriek staat wordt de restwarmte hiervan gebruikt om het water te verwarmen. In het zwembad zijn meerdere glijbanen, maar één van de hoogtepunten is de Mosquito. Dit is de eerste interactieve glijbaan ter wereld. Tijdens het glijden moet je proberen zoveel mogelijk muggen dood te slaan. Aan het einde van de rit zie je score en wordt er een foto gemaakt met je score. Deze foto kan je weer delen op social media. Naast het zwembad is ook een grote speeltuin waar je in de zomermaanden gebruik van kan maken.

Zwembad Swimfun in Joure

In het prachtige Friesland is Zwembad Swimfun misschien wel het leukste tropische zwemparadijs van Nederland. Je vindt er meerdere glijbanen, verwarmde zwembaden en een wildwaterbaan door de jungle. Er is ook nog een zeer uitgebreid wellnessgedeelte. In het wellnessgedeelte mogen alleen volwassenen komen. Ze kunnen hier gebruik maken van de Turkse stoomcabines, kruidenbaden en zonnebanken.

Marveld in Groenlo

Marveld is opnieuw een mooi subtropisch zwemparadijs op een vakantiepark. Jong en oud kunnen zich hier vermaken met meerdere glijbanen en verwarmde zwembaden. De Crazy Cone is de populairste attractie van het zwembad. Dit is een glijbaan met meerdere licht en geluidseffecten als je naar beneden glijdt. Er is ook nog een sportzwembad en je kan een bezoek brengen aan de sauna. Elke vrijdag is er discozwemmen en er is baby en peuterzwemmen.

Sterrenstrand Terspegelt in Eersel

Wil je in Nederland het hele jaar door naar het strand kunnen? Dan hebben wij een subtropisch zwembad met strand gevonden. Bij vakantiepark TerSpegelt hebben ze een overdekt strand en is het hele jaar door te bezoeken. Er zijn meerdere waterspeeltuinen te vinden waaronder het klauterkasteel van 8 meter hoogte. Verder is er een ondergronds labyrint en meerdere glijbanen. Het natuurwater is bijna overal maar 40 cm diep, zodat de allerkleinste hier kunnen spelen. Er is ook nog een groot echt zwembad en een bubbel bruisbank.

Het overdekte strand Van ter Spegelt

Junglezwembad De Belten in Rheeze

Dit thema zwembad is zeker weten de moeite waard als je dol bent op subtropische zwembaden. In Rheeze vindt je junglezwembad de Belten. Je vindt er een stroomversnelling, meerdere glijbanen en zwembaden. Een hoogtepunt is een glijbaan van 26 meter lang. Dit speelt zich allemaal af in een jungle thema. Voor de jonge kinderen is er een avontuurlijke waterspeeltuin.

Aqua Mexicana Slagharen

Slagharen heeft z’n eigen subtropisch zwemparadijs genaamd Aqua Mexicana. Dit zwemparadijs heeft een Mexicaans thema en je betaald hier apart entree voor. Er zijn meerdere waterattracties te vinden waaronder 10 glijbanen, watervallen, zwembaden en meerdere bubbelbaden. Voor de jonge kinderen is er een waterspeelplaats met sprays.

Aquadome Sheldorado in Terneuzen

In Aquadome Sheldorado is Terneuzen zelf het thema. Zelfs de oude huizen uit Terneuzen zijn in het zwemparadijs nagebouwd. Je vindt er naast een prachtig interieur meerdere attracties. Er is bijvoorbeeld een waterboomhut, waterpaddenstoelen, meerdere glijbanen en een kinderbad in junglestijl met krokodillen. Naast de waterattracties is er een mooi buitenbad die verwarmd wordt.

Misschien wel één van de meest originele zwemparadijzen van Nederland en  Zeeland. Huur een vakantiehuis Zeeuws-Vlaanderen en bezoek dit zwemparadijs in Terneuzen.

Tags:

Reacties zijn gesloten.