De leukste kerstmarkten van Nederland 2018

De leukste kerstmarkten van Nederland 2018
Arno@2 Dagje uit 26 oktober 2018 Gewijzigd op:

Duitsland staat al jaren bekend om de sfeervolle kerstmarken, maar Nederland kent ook voldoende gezellige kerstmarkten. De bekendste is misschien wel de kerstmarkt in Valkenburg, maar we kennen er nog veel meer. Hieronder sommen we de leukste kerstmarkten van Nederland op. Het is misschien een leuk idee om tijdens Kerstmis een huisje met sauna te huren.

De grotten van Valkenburg

Valkenburg is vanaf half november t/m eind december helemaal omgetoverd tot een grote kerstshow. In het normale seizoen is deze stad al super gezellig, maar nu helemaal! Het unieke aan deze kerstmarkt is dat namelijk een groot deel van de kerstmarkten te vinden zijn in de grotten van Valkenburg. Zo zijn de Gemeentegrot, Fluweelgrot en Mergelrijkgrot omgetoverd tot prachtige kerstgrotten. Geheel versierd en voorzien van talloze kraampjes waar je de leukste dingen kan vinden.

Magisch Maastricht

Ga ja naar Valkenburg maak er dan maar meteen een weekend weg van, want Maastricht is ook zeker een aanrader. Deze gezellig Limburgse stad is de hele maand December omgetoverd tot een magisch plek waar kerst centraal staat. Naast de gezellig winkels vind je hier een gigantisch kerstmarkt met schaatsbaan en reuzenrad. Natuurlijk is je dag niet compleet zonder warme chocolademelk en Limburgse vlaai.

Dordrecht: Grootste kerstmarkt

De kerstmarkt in Dordrecht is de grootste kerstmarkt welke ons land kent. Met meer dan 250 kramen, muziekoptredens en natuurlijk allerlei lekkernijen kan het niet anders dan dat jij hier een fantastisch dag gaat beleven. De kerstmarkt is te bezoeken vanaf 14 t/m 16 December en zeker een aanrader om eens te doen.

Fijne Feestdagen Festival Eindhoven

De stad van het licht en dat is ook precies wat deze kerstmarkt zo speciaal maakt. De binnenstad van Eindhoven is in de periode van half november t/m begin januari omgetoverd tot prachtig shouwspel. Zeker bij de ijsbaan zie je de ambities van deze stad. Op het Theresiaplein zijn dan ook verschillende kramen en activiteiten te vinden.

Inhoudsopgave

Reacties zijn gesloten.