10x leuke familie uitjes op en rond de Veluwe

10x leuke familie uitjes op en rond de Veluwe
Arno@2 Dagje uit 8 augustus 2019 Gewijzigd op:

Vind hier de leukste familie uitjes Veluwe.

De Veluwe is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Een perfecte plek voor een avontuurlijk familieweekend. Een vakantie in de Veluwe is zeker weten een aanrader. Maar tijdens je vakantie wil je natuurlijk wel een paar leuke dingen ondernemen. Gelukkig hebben wij de leukste familie uitjes en grote vakantiehuizen Veluwe voor je verzameld. Je maakt er zo een gezellige gezinsvakantie van op de Veluwe.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakantiehuizen op de Veluwe

Ook met de hond is de Veluwe de moeite waard

Veel mensen boeken hun familie uitjes op de Veluwe met de hond en verblijven in een huisdiervriendelijk hotel. Onze tip: verblijf voor een weekendje met de hond in Bilderberg Hotel het Speulderbos.

Groot Heideborgh in Garderen is ook een aantrekkelijk hotel met hond op de Veluwe.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakantiehuizen op de Veluwe waar honden welkom zijn

 Bezoek de Julianatoren

De Julianatoren is het perfecte pretpark voor gezinnen met jonge kinderen. Het park hoort zeker bij de top 3 als het om de leukste familie uitjes Veluwe en omgeving gaat. Het pretpark heeft 60 attracties en is vooral een succes bij kinderen van 2 tot 10 jaar. De kinderen kunnen hier urenlang spelen in Apeldoorn. Daarbij wordt het gezin ook nog vermaakt met leuke shows. De muizen Jul en Julia spelen hierin de hoofdrol en zorgen voor leuk vermaak voor jonge kinderen.

Ga klimmen in het klimbos

Zijn jouw kinderen uit op actie en avontuur? Het Klimbos in Harderwijk is zeker weten een aanrader. Speciaal voor de kinderen en volwassen is er een parcours uitgestippeld. Hierbij ga je via de top van de bomen klimmen en klauteren. Het klimbos eindigt met een freefall van 16 meter. Het is dus wel een bos voor echte adrenaline junkies. Vanaf 1.20 m mag je het parcours van het klimbos afleggen.

klimbos

Herbeleef de slag om Arnhem

Een familie uitje die tegelijkertijd een geschiedenisles is de Airborne Experience in Oosterbeek. Hierbij beleef je Operation Market Garden alsof je er zelf bij was. In het oorlogsmuseum zijn verschillende decors van de oorlog nagebouwd. Ondertussen hoor je de oorlogskreten in het Engels en Duits terwijl je langs het dor wandelt. Voor de kinderen is er een speciale voorstelling, waarbij Tom en Katje het verhaal van de slag om Arnhem vertellen. De kinderen gaan hierbij interactief speuren naar sporen uit de oorlog.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle hotels op de Veluwe

Fiets door het Nationaal Park Hoge Veluwe

In ons eigen land kan je zelf op safari gaan in Nationaal Park Hoge Veluwe. Dit kan je te voet doen of met de fiets als je een grotere afstand wilt afleggen. Je hoeft eventueel niet zelf een fiets mee te nemen. Het park heeft namelijk 1.700 fietsten ter beschikking die je gratis mag lenen. Het is wel op=op dus wees er snel bij. Het is eventueel ook mogelijk om hier met het gezin een excursie met een boswachter te maken. Je kan zo zelf het gebied gaan ontdekken en wilde dieren gaan spotten. Een unieke ervaring om mee te maken in ons eigen land!

je fiets mee op vakantie
Beste accommodaties

Ga spetteren op het blotevoetenpad

Wil je samen met je gezin één met de natuur op de Veluwe zijn? Bij het Hof van Twello vindt je het Blotevoetenpad. Trek je schoenen uit en stamp door de modder op een parcours van 2,5 km. De kinderen vinden het heerlijk om even lekker vies te worden. In de zomermaanden kan je tijdens de tocht heel wat waterpret beleven. Neem dus zeker weten droge kleren mee voor na afloop.

Geniet van de speelweide Berg en Bos

Op de Veluwe hoeven lang niet alle activiteiten veel geld te kosten. De Speelweide Berg en Bos is zeker weten een aanrader om te bezoeken. Bij de speelweide kunnen de kinderen gezellig spelen en klauteren op verschillende speeltoestellen. Je vindt er o.a. een speelkasteel en een waterspeelplaats. Bij de speelweide is ook de hoogste toren van de Veluwe gevestigd. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over het natuurgebied.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakantiehuizen op de Veluwe

Kom dicht bij wilde apen in de Apenheul

Er is bijna nergens een dierentuin te vinden waar je zo dichtbij de wilde dieren kan komen als de Apenheul. In deze dierentuin wonen 300 apen en ze komen heel dichtbij. Voor je het weet slingert er ineens een aap boven je hoofd. Of komen ze op een steen voor je neus kijken. Het is een leuke ervaring om hier doorheen te slenteren op zoek naar nieuwe apensoorten.

ontdek de Apenheul

Bezoek één van de mooiste dierentuinen van Nederland: Burgers Zoo

Om in de dierenstemming te blijven hebben we nog een leuke tip. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan dierentuin Burgers Zoo. Bij deze dierentuin hebben ze hun best gedaan om de leefomgeving van wilde dieren zo goed mogelijk na te maken. Het is zelfs mogelijk om zelf op safari te gaan in de bush van Burger Zoo. Je kan hier met eigen ogen zien hoe de dieren in alle vrijheid leven bij Burgers Zoo. Kortom een leuk dagje uit voor jong en oud.

Bezoek Paleis het Loo

Verschillende generaties van de Oranjes woonde in het verleden in Paleis het Loo. Het paleis heeft veel invloeden uit Frankrijk en het is zeker weten een aanrader om gezien te hebben. Het is namelijk het enige paleis in Nederland die geopend is voor bezichtigingen. Het paleis heeft een eigen museum en je kan een bezoek brengen aan de paardenstallen. Hier kan je o.a. de collectie met rijtuigen zien die weleens gebruikt worden door het Koninklijk Huis.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle hotels op de Veluwe

Ontdek onze eigen geschiedenis in het Nederlands openlucht museum

Het Nederlands openlucht museum zorgt er spelenderwijs voor dat de kinderen kennismaken met de geschiedenis van Nederland. Je kan verschillende ambachten uit het verleden in het echt zien. Kijk bijvoorbeeld hoe zuivel geproduceerd werd in de stoomzuivelfabriek. Of bezoek de smederij om te zien hoe een smid bijvoorbeeld nagels maakt voor de boten van het VOC. In verschillende gebouwen kunnen diverse activiteiten ondernomen worden en beleef je de historie opnieuw. Het is een interactief museum en leuk voor het hele gezin om te bezoeken!

Overnacht in een groot vakantiehuis Veluwe

Als je een paar dagen op de Veluwe met de familie verblijft, kan je het beste een groot vakantiehuis Veluwe huren op basis van zelfvoorziening. Dat is de leukste en gezelligste manier om je maaltijden zelf te bereiden. Samen de maaltijden bereiden, presenteren en opeten, verbroedert en is goed voor een hechte sfeer. Een vakantieboerderij Veluwe huren voor je familieweekend of familie uitje is misschien nog wel een beter idee. Een vakantieboerderij is nog sfeervoller dan een groot vakantiehuis. Vaak tref je er een open haard en grote tuin met terras aan.

Boek een vakantie met hond op de Veluwe

De Veluwe is bij uitstek het gebied om een vakantie met hond te boeken. Als de weersomstandigheden het toelaten, kan je uren met je hond door de bossen wandelen. Dat maakt de Veluwe en Veluwezoom ook interessant voor het boeken van een last minute vakantie met hond Veluwe. Je kunt zo een last minute met je huisdier binnen Nederland nog tot 1 dag voor vertrek boeken.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakantiehuizen op de Veluwe waar honden welkom zijn

Reacties zijn gesloten.