13x doen & mooiste bezienswaardigheden in Palermo

13x doen & mooiste bezienswaardigheden in Palermo
Arno@2 Culturele vakantie 3 mei 2020 Gewijzigd op:

Weet jij al wat je gaat doen in het bruisende Palermo? De prachtige universiteitsstad Palermo is een stad die rijk is aan cultuur en bezienswaardigheden. Het is de hoofdstad van de provincie Sicilië en ligt aan de Tyrreense zee. Het is de perfecte vakantiebestemming voor mensen die de Italiaanse cultuur willen opsnuiven. Want kunst hebben ze in Palermo in overvloed. In dit blog zullen we de bezienswaardigheden die je moet zien en doen bespreken!

Aanschouw de kathedraal van Palermo

De kathedraal van Palermo is een gebouw waar je wel uren naar kan staren. Deze prachtige kathedraal stamt uit de 14e eeuw en is door de jaren heen gerenoveerd. Doordat de kerk meerdere rampen heeft overleeft en door verschillende landen bezet is geweest kan je dit goed terugzien in de architectuur van de kathedraal. Ook kan je op de kerk komen en van het mooie uitzicht genieten. Let wel op; Tijdens kerkdiensten zijn niet alle delen van de kerk betreedbaar.

Verblijf in 4* Appartment in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €157.00
1.png
Bekijken

Sta versteld door de dom van Monreale

De dom van Monreale is de populairste kathedraal van Palermo. Dat de kathedraal zo razend populair is komt doordat de kathedraal zowel van binnen als van buiten een kunstwerk is. De binnenkant die grotendeels is ingelegd met mozaïek zorgt voor een prachtig spektakel. Het is dan ook behoorlijk druk dus als je gaat wees er dan vroeg bij! Let op; Het is ook bij deze kathedraal mogelijk om de toren te bezoeken, maar hier moet wel voor betaald worden.

Bezoek het Palazzo dei Normanni

In het Nederlands het paleis van de Noormannen. Dit bijzondere gebouw is het oudste koninklijke residentie gebouw van heel Europa! Zoals ondertussen wel bekend staan er in Palermo niet zomaar gebouwen. En dit is ook weer een van die gebouwen waar je de meest prachtige foto’s kunt maken. Je kunt door het paleis wandelen en de sfeer proeven die er vroeger ook hing. De kamers zijn zo na gemaakt dat het voelt alsof je honderden jaren terug bent gegaan in de tijd. Let op; Er is wel betaalde entree. En er zijn verschillende prijzen om op verschillende plekken te komen.

Laat je betoveren in het Teatro Massimo

Het theater Massimo is de grootste opera van Italië en de op drie na grootste van Europa. Dit mooie gebouw kun je het beste ontdekken met een gids. De rondleiding zelf is met 8 euro zeker niet duur en zal ongeveer een half uur duren. Het gebouw is van buiten al erg mooi maar het mooiste is toch wel de theaterzaal. Het is alles wat je je kan voorstellen bij een opera zaal. De zaal zit boordevol pracht en praal en is dus niet voor niets de nummer één van Italië.

Wandel door het Quattro Canti

Het Quattro Canti is een straat met op elke hoek een gebouw met standbeelden hierin verwerkt. Het theater staat ook wel bekend al het Teatro del Sole. Deze naam heeft het gekregen omdat er de hele dag zon op de gevels schijnt. De straat zelf is verder erg mooi om doorheen te lopen. Maar er is hier verder niet bijzonder veel in de buurt, dus. Een tip van ons, combineer dit met de fonteinen, want deze liggen als een van de weinige bezienswaardigheden wel in de buurt!

Beklim de Monte Pellegrino

De monte Pellegrino is ongeveer 606 meter hoog. De berg zorgt voor een prachtig uitzicht over de stad. De berg staat erom bekend dat in de vele grotten oude voorwerpen zijn gevonden. Hierdoor is de berg een soort bedevaartsoord geworden. We raden wel aan om enigszins fit te zijn als je besluit de berg te bewandelen. Het is ook mogelijk om hier met de auto te komen. Bovendien is het verstandig om vroeg in de ochtend te gaan als je besluit de berg te beklimmen. Het kan namelijk erg warm worden. Neem dus genoeg drinken mee.

Betreed de Porta Nuova

Porta Nuova is de hoofdpoort om een van de oudste straten van Palermo te betreden. De omgeving zelf is niet heel bijzonder maar de oude straat en vooral de toegangspoort zijn toch wel erg mooi om een keer gezien te hebben. In de buurt bevindt zich een waar je heerlijk kunt genieten na je bezoek. Ook bevinden zich hier in de buurt een paar leuke cafeetjes. Heerlijk om dus even door het park te lopen om daarna te genieten van een heerlijk drankje.

Square of Shame

Dicht bij het Quattro Canti is dit mooie plein te vinden. Je vraagt je nu waarschijnlijk af waarom dit mooie plein met de prachtige fonteinen en beelden het plein van schaamte heet. Dit komt omdat de standbeelden bijna allemaal naakt zijn. Vroeger zaten hier namelijk veel kloosters in de buurt en de nonnen sprake van schande omdat de standbeelden naakt waren. Tegenwoordig is het een druk bezocht plein met veel toeristen. Erg leuk om even door dit plein heen te wandelen op een warme dag. Een echte aanrader dus.

De prachtige fontein Fontana Pretoria

De mooiste fontein van misschien wel heel Italië volgens sommige. De Fontana Pretoria valt goed te combineren met het Square of Shame want de fontein staat hier namelijk gewoon. Toch besteden we een apart kopje aan deze prachtige fontein want zoals hiervoor al gezegd het is een van de mooiste fonteinen van Italië. De fontein bestaat uit allemaal beelden die zich in, op en om de fontein hebben gepositioneerd. De details van elk standbeeld zorgen er echter voor dat er genoeg is om een half uur naar te staren! Zeker om een warme dag een echte aanrader.

Waag je in de Catacombe dei Cappuccini

De Catacombe dei Cappuccini zijn erg indrukwekkend maar niet voor iedereen. Het is namelijk een plek waar lijken zijn gemummificeerd en tentoon zijn gesteld. Het is een erg indrukwekkende ervaring om meegemaakt te hebben. Maar het is niet geschikt voor mensen met kleine kinderen. Voor slechts drie euro kan je door de catacomben heenlopen. Het is toch best apart om te zien, maar dit maakt het op de een of andere manier toch behoorlijk interessant. Let op; Het is niet toegestaan om in de catacomben foto’s te maken uit respect voor de doden. Ook moet je opletten dat het soms in de middag gesloten kan zijn check dit dus even voordat je een bezoek brengt.

Botanische tuin Orto Botanico di Palermo

Voor de mensen die de drukte van Palermo even willen ontsnappen is dit een mooi uitstapje. De botanische tuinen van Palermo zijn erg goed onderhouden en bieden een oase van rust. Je kunt hier genieten van kassen, vijvers, boomgaarden, bamboebos en er is ook een gedeelte over dinosaurussen. Een perfect tripje om dus even met het gezin te genieten. Let op; de prijs voor volwassene is ongeveer zes euro per persoon.

Bezoek het stadspark Villa Giulia

Ten oosten van de Botanische tuinen ligt het prachtige stadspark van Palermo. Villa Giulia werd in 1777 gebouwd en in 1778 voltooid. In 1866 werd het park zelfs vergroot en was het eerste openbare park van de stad. In het hart van het park ligt een prachtige fontein met marmerre klok en zonnewijzer. Ne zoals veel ander plekken in Palermo vind je het park ook verschillende prachtige beelden. Daarnaast staat er om de hart van het tuin vier exedra. Dit half open gebouw is bedoelt voor muzikale optreden.

De verborgen Chiesa del Gesu

Er zijn in Palermo te veel kunstwerken om te aanschouwen. Toch is er nog een verborgen pareltje welke we toch echt aanraden om te bezoeken. De Chiesa del Gesu is een oude kerk die rond de tweede wereldoorlog platgebombardeerd is. Maar gelukkig is hij weer helemaal hersteld in zijn voormalige glorie. Van binnen is de kerk volledig ingelegd met marmer. Dit zorgt voor een prachtig zicht. Voor slechts twee euro per persoon kan je de kerk in. Wil je ook de crypte bezoeken dan kan dit voor vijf euro.

Reacties zijn gesloten.