8x waarom je deze winter naar het zonnige Bonaire wilt

8x waarom je deze winter naar het zonnige Bonaire wilt
Arno@2 all inclusive 27 december 2019 Gewijzigd op:

Bonaire is de perfect zonbestemming als je deze winter wilt genieten van heerlijk temperaturen,  prachtige stranden en een all inclusive vakantie concept. Met temperaturen van rond de 25 graden en hoger is het hier in ieder geval heerlijk vertoeven. Al bezig met je koffers inpakken? Wacht dan even en lees onze andere tips om een onvergetelijke winterzon vakantie te nemen op dit prachtige eiland Bonaire te boeken. Kijk vooral ook naar de mogelijkheden voor een all inclusive vakantie Bonaire last minute.

Het hele jaar fantastisch weer op Bonaire

Het weer is een belangrijke reden waarom zoveel mensen  in de winter een all inclusive Bonaire boeken.

Net zoals alle andere landen in het Caribisch gebied heeft Bonaire een kort regenseizoen van half Oktober t/m half Januari. Eigenlijk zijn de maanden november en december de natste maanden met gemiddelde 5 regendagen per maand. In vergelijking met de droogste maanden (2 dagen per maand) is dit een stuk hoger, maar nog steeds erg droog. De temperaturen liggen eigenlijk het hele jaar door boven de 25 graden en dus ook in de wintermaanden. Waar je wel rekening mee moet houden is de luchtvochtigheid. Deze ligt namelijk op de 76% en dat is aan de hoge kant. Maar wees niet bang, want door het aangename windje heb je hier een stuk minder last van.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties naar Bonaire bij TUI

duiken schildpad
Verblijf in 4* Aparthotel in
9 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €599.00
1.png
Bekijken

Mooiste duikspots op Bonaire

Bonaire is ongelofelijk populaire bij duikers, uit statistieken blijkt dat zelfs de helft van de toeristen voor het duiken/snorkelen komt. Dit heeft vooral te maken met de uitstekende conditie van het koraal rond het eiland. Bonaire ligt namelijk buiten de orkaanzone waardoor het orkaan nauwelijks wordt aangetast door stormen. Ook heeft het koraal hier nog niet te lijden aan de opwarming van de aarden en zijn de bewoners ontzettend zuinig op het koraal. Zo zijn er speciale plekken waar je in en uit het water moet om het koraal zo optimaal mogelijk te beschermen.

Al het water rond het eiland zijn beschermd gebied waardoor je vrijwel rond het eiland prachtig kan duiken. Maar wil je een mooie gebied hebben dan raden wij het Bonaire National Maire Park aan. Dit is een speciaal natuurpark wat wordt onderhouden met het geld wat wordt betaald als toegang. $45 voor duikers en $25 voor snorkelaars, zwemmers en zeilers voor een kalenderjaar. Andere mooie duiklocaties zijn bijvoorbeeld de Sweet Dreams aan de zuidkant van het eiland. Vanaf het prachtige strand kan je hier zo de zee in en heb je grote kans om schildpadden te zien.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle lastminutevakanties naar Bonaire

Ontdek de mangroves van Bonaire

Wil je de mooiste Mangroves ontdekken dan kan je dit het beste doen bij Lac Bay. Bij het Mangrove Activity & Info Center kan je alle benodigde informatie en touren vinden. Via een georganiseerde tour kan je per boot of kajak door de wateren varen en genieten van het prachtige landschap. In ongeveer 2 uur leer je alles over de natuur en dieren welke in de mangroves te vinden zijn en waarom dit beschermd stuk natuurgebied zo belangrijk is. Afsluitend kan je ook nog snorkelen, maar dit hoeft natuurlijk niet. Je rondleiding is dan wat korter, waarschijnlijk een uurtje.

kano door de Mangroven

Bijzondere inkijk in het slavenverleden

Bonaire staat nog bol van de Hollande invloeden en zo ook uit het slavenverleden. De slavenhuisjes op de duik bij het pekelmeer zijn daar misschien wel het meest illustrerend voor. De slaven werden vooral gebruikt om te werken in de zoutpannen waar in 1863 een einde aan werd gebracht. Je raadt het al toen kwam er ook een einde aan de winning van zout van de zoutpannen. De huisjes werden ongeveer 13 jaar voor de afschaffing gebouwd en waren het enige menselijke welke de slaven hier vonden. Een dak boven hen hoofd en daar was dan ook alles mee gezegd. Als je de huisjes gaat bezoeken, zal je versteld staan dat hier twee of zelfs meer volwassenen in moesten slapen. Geen ramen slechts een heel klein vierkant deurtjes.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties naar Bonaire bij TUI

Het paradijs op klein Bonaire

Voor het eiland ligt aan de westkust nog een klein eilandje wat ook wel “Klein Bonaire” wordt genoemd. Het eiland is te bereiken per watertaxi waar je dan op het strand “No Name Beach” wordt afgezet. Een prachtige wat strand omringd met een prachtige blauwe zee. Je kan hier fantastisch snorkelen, maar ook de meeste bijzondere schildpadden tegenkomen. Op klein Bonaire komen namelijk vijf soorten schildpadden voor. Ze leven hier tussen de prachtige koralen van het eilandje, maar gebruiken het strand ook om hen eieren te leggen.

zonsondergang Bonaire

Alleen maar droomstranden

Bonaire beschikt over ongeveer 22 prachtige stranden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Aruba zijn hier niet alle stranden publiek, maar zijn er ook privé gedeeltes. Deze zijn vaak in het bezit van hotels welke dan de zorg voor het strand op hen nemen. Ideaal als je verblijft bij zo een hotel, want zo heb je altijd een mooi strand tot je beschikking. Sorobon Beach is zo een strand. Dit is van het nabijgelegen resort, maar voor slechts enkele euro’s kan je hier plaatsnemen op het strand. Dit strand is ontzettend populaire bij families vanwege de ondiepe water en prachtige fijne zandstrand. Vlakbij de kralendijk vind je Te Amo Beach. Het ligt vlakbij het vliegveld waardoor je soms wel een vliegtuig ziet aanvliegen, maar het prachtige stranden koraalrif vlak voor de kust maken dit tot een geweldige plaats.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle lastminutevakanties naar Bonaire

Optimale ontspanning

De Nederlandse Antillen zijn allemaal bijzonder, maar niet te vergelijken met Nederland zelf. Allemaal hangt er een ontzettend ontspannend sfeer, maar op Bonaire is dat allemaal nog iets meer als bijvoorbeeld bij Curacao en Aruba. Dit heeft vooral te maken met dat het eiland minder toeristisch is waardoor hier nog niet massa toerisme heerst. Geen volle autowegen als je op weg bent naar het strand of een stad. Schrik niet als je een tijd geen stoplichten tegenkomt, want deze staan nauwelijks op het eiland. Geniet en je komt zeker weer eens terug.

Kralendijk op Bonaire

Prachtige hiken en fietsen

Je zal het niet direct verwachten, maar Bonaire kent prachtige routes om te hiken en fietsen. Op Bonaire zijn verschillend wandelroues, maar als we één wandeling mogen voorstellen dan is het bewandelen van de Brandaris. Dit is de hoogste berg van het eiland met een hoogte va 241 meter en doormiddel van de gele pijlen kan je in 3 uurtjes de top van Bonaire bereiken. Hier heb je een prachtige uitzicht over het eiland en met helder weer over de Canarische eilanden. Wel doe je er verstandig aan om vroeg in de ochtend te starten met je wandeling, want de temperaturen kunnen aardig oplopen in de zon.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle lastminutevakanties naar Bonaire

Reacties zijn gesloten.