Vliegen naar de Malediven: vliegroutes, kosten en tips

Vliegen naar de Malediven: vliegroutes, kosten en tips
Arno@2 Algemeen 15 augustus 2019 Gewijzigd op:

Vliegen naar de Malediven, dit moet je weten.

De Malediven is een tropisch sprookje waar veel stelletjes van wegdromen. Het is een populaire bestemming voor een couple retreat of een huwelijksreis. Je kan hier midden op het water verblijven in je eigen watervilla. De Malediven bestaan uit meerdere eilanden en privé eilanden. Er zijn dus meerdere vliegroutes mogelijk. Wij geven je een paar tips voor het boeken van je bestemming. Het is ook mogelijk een all inclusive vakantie Malediven te boeken.

Reistijd afhankelijk van de eindbestemming

Er is helaas geen rechtstreekse vlucht naar de Malediven. Vliegen naar de Malediven kan dus bij iedere reis anders zijn. De reistijd verschilt per bestemming en resort. Soms kan je met één tussenstop vliegen, maar het kan ook dat je twee of drie tussenstops nodig hebt. Gemiddeld doe je er ongeveer 13 tot 14 uur over met één tussenstop. Met één tussenstop stop je meestal in het Midden-Oosten denk aan luchthavens als Dubai, Abu Dhabi of Qatar. Vanaf hier vlieg je meestal naar het internationale vliegveld van Malé International Airport.

Verblijf in 4* hotel in
9 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €468.00
17.png
Bekijken

Transfer naar je bestemming

Vanaf Malé International Airport heb je een transfer nodig naar je hotel. De meeste hotels zijn gelegen op privé eilandjes en bestaan soms uit een paar watervilla’s. Een aantal hotels hebben een eigen watervliegtuig die je vanaf Malé International Airport ophaalt. Check altijd vooraf of de transfer is inbegrepen of dat je zelf nog een watervliegtuig moet boeken. Malé International airport ligt over het water en heeft slechts drie kleine terminals. Je hoeft meestal niet lang te zoeken naar je transfer richting je hotel.

Binnenlandse vlucht boeken

Het is mogelijk om meteen een binnenlandse vlucht te boeken als het hotel je niet komt op te halen. Je vindt bij de Malediven de grootste aantal watervliegtuigen ter wereld. De meeste binnenlandse vluchten worden met een watervliegtuig gemaakt. Dit is natuurlijk al een unieke ervaring van zichzelf. Je krijgt vanuit het vliegtuig een prachtig uitzicht over de eilanden en privé resorts. Meestal wordt je met het vliegtuig zonder bagage vervoerd. De bagage gaat per boot omdat dit niet in het vliegtuigje past. Hou er rekening mee dat het wel het duurste vervoersmiddel is vanaf Malé International Airport. Maar als je bestemming ver van de luchthaven ligt is het soms je enige optie.

Per boot naar je bestemming

Gaat er geen watervliegtuig naar je bestemming? Een andere manier om het juiste eiland te bereiken is met de veerboot of lokale boot. Er gaat een boot naar verschillende eilanden zoals: Villingli, Thilafushi en Gulhifalhu. De Airport Express is een boot die je soms al binnen 10 minuten naar het juiste eiland brengt. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het eiland waar je verblijft. Sommige eilanden liggen verder weg.

Met de speedboat naar je bestemming

De snelste manier naast het watervliegtuig is met de speedboat. Je kan een bootovertocht al vooraf online reserveren. Het is een stuk voordeliger dan een watervliegtuig en sneller dan de veerboot. De speedboat kan je zien als een soort taxi die je naar je hotel brengt. Hou er ondanks alles wel rekening mee dat je gerust nog een paar uur extra kwijt bent om vanaf de luchthaven naar je bestemming op de Malediven te komen.

Wat kost een vlucht naar de Malediven?

Vliegen naar de Malediven is niet heel goedkoop. Een reden om een all inclusive vakantie Malediven te boeken inclusief hotel en vliegticket. Een vliegticket naar Malé International Airport heb je al rond de € 600 per persoon. Je vliegt dan vanaf Amsterdam Schiphol naar Malé met een tussenstop in het Midden-Oosten. Wil je voordeliger uit zijn? Met twee of drie stops betaal je minder voor je vlucht naar de Malediven. Daarna moet je natuurlijk nog op je bestemming komen. Informeer altijd even bij het hotel of een transfer is inbegrepen. Je hoeft dan zelf niets te regelen behalve je vluchtgegevens doorgeven aan het hotel. Als je zelf naar het hotel reist kan je per ferry, watervliegtuig of speedboat gaan. Met de ferry kan je vaak al voor een paar tientjes mee. Een speedboat kan je vanaf € 150 boeken. Je hebt dan een privé speedboat. Tegenwoordig kan je ook een speedboat delen dan ben je rond de € 30 per persoon kwijt. Een alternatief is een watervliegtuig, maar dit kan flink in de papieren lopen.

Tips voor een vlucht naar de Maledieven

  • Hou er rekening mee dat je er een paar uur over doet om op je eindbestemming te komen vanaf Malé. Boek eventueel een layover met hotel als je twee of drie keer overstapt. Je komt zo uitgerust bij je watervilla aan.
  • De meeste binnenlandse vluchten en ferry’s gaan alleen overdag. Kom je laat aan? Boek dan een overnachting op Malé. De luchthaven zelf heeft geen hotel, maar op het eiland zelf zijn hotels te vinden.
  • Ga niet voor het watervliegtuig en deel een speedboat met andere reizigers om transferkosten te besparen.
  • Kies voor een hotel waarbij de transfer is inbegrepen vanaf Malé. Dit kan je zo honderden euro’s besparen.
  • Maak je transfer eventueel met een Dhoni. Dit is een leuke ervaring en een voordelige manier om naar één van de eilanden te komen.
  • De reis naar de Malediven kan inclusief transfers vrij lang duren. Wij adviseren daarom geen extra tussenstops te nemen. Ook niet als je een all inclusive vakantie Malediven hebt geboekt. Soms scheelt het met goed zoeken slechts 10 euro per ticket. Terwijl je voor dat geld je tijd liever in je watervilla doorbrengt.

Reacties zijn gesloten.