0,0
10
10
Geen beoordeling
Uit beoordelingen
Verblijf
0,0
Faciliteiten
0,0
Omgeving
0,0

Wat Arun

Wat Arun, de tempel van de Dageraad. Vernoemend naar de god Indiase god Aruna. Overdag is de tempel een plaatje, maar in de avond is het werkelijk prachtig! Een echte aanrader als je in (de buurt) van Bangkok bent.
  • Rustig gelegen
  • geen
  • geen
Betaal niet teveelVind de beste prijs
Laat je inspirerenRondleiding door Wat Arun
Arun
Mozaiek
Trappen
Meer weten

Wat Arun bezoeken


Na de val van Ayutthaya in 1767 werd Thonburi de nieuwe hoofdstad onder koning Taksin. Nabij Thonburi lag de tempel welke we vandaag de dag kennen als Wat Arun. Toen nog een stuk kleiner en minder mooi, maar Taksin zwoer tijden de ochtendgloren de tempel te herstellen. Helaas was hier niet veel tijd voor, want in 1782 werd hij van de troon verstoten door Rama I. Deze verplaatste het paleis en koninkrijk naar de andere kant van de rivier waardoor de tempel in verval kwam. Pas door Rama II werd Wat Arun verhoogd en gerestaureerd waarna Rama III dit voltooide.

Het absolute hoogtepunt van Wat Arun is de hoogste prang van 82 meter. Maar de vier kleinere prangs eromheen maken het tot één van de mooiste bezienswaardigheden welke je ooit hebt gezien. Alle prangs zijn trapsgewijs opgebouwd in Khmer-stijl. De prangs zijn versierd met stukjes geglazuurde tegels en porselein. Het porselein kwam van de vroegere Chinese schepen welke in Bangkok hun gebroken porselein dumpte. Dit werd namelijk gebruik als ballast voor hun schepen, maar was bij aankomst niet meer nodig.

De tempel kan je bereiken door Arun Amarin Road of per bood vanaf Tha Tien Pier en Chao Phraya Express Boat. Bij de ingang van het tempelgebouw staan twee mythische reuzen op je te wachten welke prachtig met goud versierd zijn. De grootste prang kan je beklimmen doormiddel van de stijle trappen. Het hoogste punt ligt ongeveer op 40 meter wat iets makkelijker te halen is door een reling. Vanaf hier heb je en prachtig uitzicht over het complex en Bangkok. Let wel op dat de trappen echt steil zijn! Heb je echt hoogtevrees of kleine kinderen dan kan deze klim erg vervelend zijn.
Lees verder

Tickets & Prijzen

Wat Arun is voor alle Thaise inwoners gratis te bezoeken, maar de toeristen dienen wel te betalen. De kosten zijn 30 baht wat ongeveer gelijk staat aan €1,00. Let op dat als je met de boot de tempel wilt bezoeken, hier nog apart voor betaald dient te worden. Vaak gaat het hier om 10 a 20 baht.

Openingstijden

De tempel is dagelijks geopend van 08:30 t/m 17:30 uur, maar in de avonden kan je wel genieten van het prachtig uitzicht op de sprangs. Neem plaats langs de rivier en geniet van de prachtige verlichting van de toren. Een magisch gezicht!
Volgens onze gasten

Wat Arun Ervaringen